Festivalul Internaţional de Film de la Berlin va renunţa la distincţiile de gen în acordarea premiilor

  • În viitor, la festivalul de film de la Berlin nu vor mai exista premii separate Ursul de Argint pentru cel mai bun actor şi pentru cea mai bună actriţă, au anunţat luni organizatorii, citaţi de Barron's
  • Această măsură are ca motiv dorinţa de a elimina formele de ierarhie dintre bărbaţi şi femei
  • Berlinale de anul viitor este planificat să aibă loc în perioada 11-21 februarie, dar schimbări legate de desfăşurarea festivalului vor fi dezvăluite în cursul următoarelor săptămâni
231 afișări
Imaginea articolului Festivalul Internaţional de Film de la Berlin va renunţa la distincţiile de gen în acordarea premiilor

Festivalul Internaţional de Film de la Berlin va renunţa la distincţiile de gen în acordarea premiilor

În viitor, la festivalul de film de la Berlin nu vor mai exista premii separate Ursul de Argint pentru cel mai bun actor şi cea mai bună actriţă, au anunţat luni organizatorii, declarând că doresc să elimine formele de ierarhizare între bărbaţi şi femei.

Anunţul vine după ani de zile în care lumea filmului a fost zguduită de scandalurile de abuz sexual şi hărţuire MeToo, care s-au răspândit mult dincolo de Hollywood.

Sfârşitul acordării unor premii separate în funcţie de gen reprezintă „un semnal de conştientizare referitor la problematica de gen în industria filmului”, au declarat cei doi directori ai festivalului, Mariette Rissenbeek şi Carlo Chatrian.

Alături de festivalurile de film de la Cannes şi Veneţia, Berlinale este unul dintre cele mai importante momente din calendarul anual al industriei cinematografice. Anul acesta Berlinale s-a ţinut înainte ca restricţiile de coronavirus să afecteze întreaga Europă, iar festivalul de la Cannes a trebuit să fie anulat.

Festivalul de la Veneţia va avea loc săptămâna viitoare, cu respectarea unor măsuri stricte de control din cauza pandemiei.

Berlinale de anul viitor este planificat să aibă loc în perioada 11-21 februarie, dar schimbări legate de structura şi desfăşurarea festivalului vor fi dezvăluite săptămânile următoare, au spus organizatorii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici