La schi în Turcia. Munţii înzăpeziţi găzduiesc mai multe centre de schi cu potential excelent pentru turismul de iarnă

Sezonul de iarnă a început în Turcia, iar regiunile de nord şi de est ale ţării oferă o evadare minunată în lunile reci de iarnă. Munţii înzăpeziţi găzduiesc mai multe centre de schi cu potential excelent pentru turismul de iarnă în Turcia.

1085 afișări
Imaginea articolului La schi în Turcia. Munţii înzăpeziţi găzduiesc mai multe centre de schi cu potential excelent pentru turismul de iarnă

La schi în Turcia. Munţii înzăpeziţi găzduiesc mai multe centre de schi cu potential excelent pentru turismul de iarnă

Aceste staţiuni de schi, cu facilităţi mecanice de ultimă generaţie şi opţiuni de cazare, de la casual la luxos, oferă, de asemenea, o gamă foarte vastă şi bună de vinuri şi de mâncăruri turceşti.

Erciyes: Vârful Anatoliei

În mijlocul ţării, la o scurtă distanţă cu maşina de renumita Cappadocia, se află centrul de schi Erciyes din Kayseri, amplasat pe vârful Muntelui Erciyes (acesta măsoară 3.916 m), cel mai înalt vârf din regiunea Anatoliei Centrale.

Centrul de schi se remarcă prin telescaunele duble, care sunt echipate cu tehnologie de ultimă oră la standarde internaţionale şi care pot transporta aproximativ 26.750 de persoane pe oră. Schiorii pot admira vegetaţia endemică şi vederile incredibile ale Muntelui Erciyes de pe telescaune şi telegondole.

De făcut: Erciyes se află la o oră de mers cu maşina de Cappadocia, un loc care merită vizitat pentru peisajul său, format din hoteluri, peşteri şi oraşe subterane.

De încercat: Kayseri, un oraş cunoscut pentru pastırma (pastrami) şi mantı (găluşte turceşti), este cunoscut şi pentru vinurile turceşti făcute din Emir - un struguri local din Anatolia Centrală.

Cel mai apropiat aeroport: Aeroportul Internaţional Erkilet sau Aeroportul Kayseri Erkilet situat la 5 km de oraşul Kayseri.

Palandöken

Locaţia este potrivită pentru schi şase luni pe an. Centrul de schi de la Palandöken este amplasat la 2.100 de metri deasupra nivelului mării în satul montan Başköy, la poalele Muntelui Palandöken din provincia Erzurum amplasată în estul Turciei.

Gazdă a Jocurilor Mondiale de Iarnă Universitare din 2011 şi a Festivalului de iarnă de Jocuri Olimpice ale Tineretului European din 2017 - Muntele Palandöken are pârtii de schi iluminate pe timp de noapte. Totodată, pârtia este recunoscută ca fiind şi cea mai lungă pârtie de schi din Turcia. Centrul a fost plasat în top 20 din 41 de staţiuni de schi de către publicaţia New York Times şi are 22 de pârtii care se remarcă printr-o suprafaţă foarte bună care permite schiatul în condiţii de siguranţă. Împreună cu cinci telescaune şi telegondole care deservesc pârtiile Palandöken este ideal pentru sporturi alpine precum snowboarding sau schiat.

De făcut: Vizitaţi Cascada Tortum, una dintre cele mai înalte cascade din lume. Lacul Tortum; Hornurile lui Narman şi İspir Yedigöller sunt alte frumuseţi din Erzurum...

De încercaţ: Cağ kebab. Această delicatesă Erzurum merită degustată. Oferă carne condimentată la grătar la foc de lemne

Cel mai apropiat aeroport: Aeroportul Erzurum, este un aeroport militar şi public amplasat la 11 km de oraşul Erzurum

Sarıkamış: Vârful cel mai estic al Turciei

Kars, ultima staţie de pe ruta parcursă de faimosul Expres de Est al Turciei, după Erzurum, este una dintre cele mai interesante destinaţii de iarnă ale ţării. Staţiunea de schi Sarıkamış, la o altitudine de 2.100-2.634 de metri pe Muntele Çamurlu din apropierea oraşului, are aceeaşi calitate a zăpezii ca şi Alpii. Facilitatea are două pârtii mecanice:

  • prima poate transporta 1.800 de persoane pe oră şi are o lungime de 1.435 de metri,;

  • ce a doua poate transporta 800 de persoane pe oră şi are 2.250 de metri lungime.

Staţiunea oferă şapte pârtii de schi cu o privelişte frumoasă asupra pinilor galbeni.

De făcut: Vizitaţi oraşul antic Ani, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, şi Lacul Çıldır, unde săniile trase de cai alunecă peste apele îngheţate.

De Încercaţ: Delicioasa gâscă la cuptor în stil Kars, brânzeturile regionale precum Kars kaşar şi gruyere şi vinurile tradiţionale obţinute din struguri locali Öküzgözü şi Boğazkere.

Cel mai apropiat aeroport: Aeroportul Kars Harakani, localizat la 6 km de oraşul Kars

Uludağ: Summit-ul Alb al Bursei

Staţiunea de schi Uludağ, situată la sud-vest de Bursa, este printre cele mai populare staţiuni din Turcia, datorită apropierii de İstanbul. Zona de schi de la poalele muntelui Uludağ, cel mai înalt munte din Anatolia de Vest, are 1.750-2.543 de metri.

Centrul de schi, cu opt telescaune, şapte baruri şi 13 pârtii diferite, oferă închiriere de echipamente de schi şi lecţii de la instructori profesionişti. În plus, staţiunea de schi Uludağ are piste pentru heli-ski, snowboarding, patinaj pe gheaţă şi ciclism pe zăpadă.

De făcut: Bursa este în apropiere şi uşor de accesat printr-o telecabină. de adăugat în această vacanţă la schi este o vizită la clădirile monumentului din cartierul hanurilor din Bursa, în special Koza Han şi Moscheea Ulu.

De încercat: Bursa este renumită şi pentru Iskender kebab, o delicatesă regională. Acesta este locul potrivit pentru a încerca Iskender kebab, un preparate gătit pe grătar înainte de a fi feliat şi servit pe pita caldă, şi servit într-un sos fierbinte de roşii tocate şi unt.

Cel mai apropiat aeroport: Aeroportul Yenişehir

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici