Revenire după 22 de ani. Christina Aguilera lansează „La Fuerza”, primul ei album în spaniolă

  • Christina Aguilera nu reia activitatea exact de unde a rămas în urmă cu 22 de ani cu albumul spaniol "Mi Reflejo", câştigător al unui Grammy Latin.
  • Cântăreaţa superstar revine în forţă ca "femeie matură şi mamă" pentru a-şi prezenta rădăcinile latino în EP-ul "LA FUERZA", lansat vineri. Şi acesta este doar începutul.
361 afișări
Imaginea articolului Revenire după 22 de ani. Christina Aguilera lansează „La Fuerza”, primul ei album în spaniolă

Revenire după 22 de ani. Christina Aguilera lansează „La Fuerza”, primul ei album în spaniolă

În timp ce "Mi Reflejo" din 2000 includea cinci versiuni în limba spaniolă ale unor piese de pe albumul ei de debut autointitulat din 1999, patru compoziţii originale şi două cover-uri, "LA FUERZA" prezintă şase piese originale, toate scrise în colaborare de Aguilera. Lansarea Sony Music Latin include single-urile "Pa' Mis Muchachas" cu Becky G, Nicki Nicole şi Nathy Peluso, "Somos Nada" şi recent lansata "Santo" cu Ozuna.
 
„Este ceva ce am vrut să fac de foarte mult timp, dar, ca să fiu sinceră, am vrut să aştept momentul potrivit", a declarat Aguilera joi, într-un interviu din Los Angeles. „Când totul a încetinit în ultimii doi ani, am reuşit să fac o pauză şi să mă întorc la priorităţile mele şi la ceea ce am vrut să fac”.
 
În "LA FUERZA", Aguilera se joacă cu ritmuri care variază de la reggaeton (în piesa de deschidere "Ya Llegué") şi fuziune latino/urbană, la baladă şi guaracha. Ea abordează chiar şi muzica ranchero în "La Reina", despre care spune că este un omagiu adus lui Vicente Fernández, recent decedat, care a interpretat celebrul clasic mexican "El Rey" al lui José Alfredo Jiménez, potrivit AP.
 
În 2020, în timpul pandemiei, mama a doi copii s-a mutat la Miami împreună cu familia sa pentru a lucra timp de o lună în studio cu alţi muzicieni şi "în sfârşit, să mă scufund în modul în care am vrut, pentru că nu voiam doar să o fac, să primesc cântece şi să termin", a spus ea. „M-am îndrăgostit cu adevărat de muzică din nou".
 
Faptul că se află într-un oraş cu una dintre cele mai mari populaţii vorbitoare de limbă spaniolă din SUA, unde muzica latino poate fi auzită peste tot, a ajutat-o să se reconecteze cu copilăria ei şi a inspirat-o: „M-am simţit atât de bine să mă întorc la ea". Cântăreaţa, al cărei tată este ecuadorian, a crescut într-o familie vorbitoare de spaniolă înainte ca părinţii ei să divorţeze când avea 6 ani.
 
Iar fanii ei vorbitori de limbă spaniolă se pot aştepta la mai multe în acest an. "LA FUERZA" este primul episod al unei trilogii pe care Aguilera intenţionează să o lanseze în 2022.
 
Aguilera a vorbit despre această experienţă, despre faptul că este o perfecţionistă şi că trăieşte fără aşteptări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici