Apel de finanţare pentru producţia şi distribuţia de filme. Buget de 5 milioane de euro

Ministerul Culturii a anunţat miercuri lansarea unui apel de finanţare producţia şi distribuţia de filme cu un buget de 5 milioane de euro.

87 afișări
Imaginea articolului Apel de finanţare pentru producţia şi distribuţia de filme. Buget de 5 milioane de euro

Apel de finanţare pentru producţia şi distribuţia de filme. Buget de 5 milioane de euro

Apelul de proiecte „Sprijinirea iniţiativelor culturale de accelerare a digitalizării producţiei şi distribuţiei de filme, inclusiv de filme cinematografice” este finanţat prin PNRR.

„Apelul de proiecte vine în sprijinul producătorilor şi distribuitorilor de filme din România, urmărind să faciliteze creşterea competitivităţii întreprinderilor româneşti în industria cinematografică, pe pieţele naţionale, europene şi internaţionale, modernizarea modului actual de producţie, distribuţie şi consum, dar şi sporirea capacităţii de a răspunde noilor provocări ale consumatorilor, pentru a adapta sectorul cultural la cerinţele şi oportunităţile erei digitale”, a declarat ministrul Culturii, Raluca Turcan.

Bugetul apelului este de 5 milioane euro, reprezentând contribuţia din PNRR, la care se adaugă aproximativ 1 milion euro, valoarea aferentă TVA de la bugetul de stat. Astfel, vor putea fi susţinuţi minimum 40 de producători şi distribuitori de filme în vederea îmbunătăţirii activităţilor derulate în domeniu.

Fiecare proiect poate beneficia de maximum 100.000 euro şi va avea o durată de cel mult 6 luni, cu începere de la data intrării în vigoare a contractului de finanţare.

Dosarele de finanţare se depun online, în platforma electronică proiecte.pnrr.gov.ro administrată de Ministerul Proiectelor şi Investiţiilor Europene (MIPE), în calitate de coordonator naţional al PNRR, în perioada 24 aprilie 2024, ora 08:30 – 24 mai 2024, ora 17:00.

Solicitanţii eligibili sunt întreprinderi de tip microîntreprinderi, întreprinderi mici şi mijlocii, precum şi alte persoane juridice de tip întreprindere, inclusiv organizaţii neguvernamentale şi întreprinderi mari care îndeplinesc cumulativ condiţiile de eligibilitate cuprinse în Schema de ajutor de minimis şi Ghidul solicitantului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici