A fost realizată cea mai mare fotografie din lume. Vezi cum arată - VIDEO

Fotograful Jeffrey Martin a realizat fotografia de interior cu cea mai mare rezoluţie din istorie, de 40 de gigapixeli, reprezentând o vedere panoramică a Bibliotecii Mănăstirii Strahov din Praga, scrie Wall Street Journal.

721 afișări
Imaginea articolului A fost realizată cea mai mare fotografie din lume. Vezi cum arată - VIDEO

A fost realizată cea mai mare fotografie din lume. Vezi cum arată

Imaginea de 360 de grade permite examinarea tuturor celor 42.000 de volume din bibliotecă, care datează din secolul al XIII-lea. Imaginea este atât de mare şi clară încât pot fi văzute chiar şi titlurile cărţilor din rafturi.

Fotografia, disponibilă pe site-ul www.360cities.net, are 280.000 x 140.000 de pixeli, adică 40 de gigapixeli. Dacă ar fi imprimată, această imagine ar măsura 23 de metri.

Imaginea este compusă din 2947 de fotografii de înaltă rezoluţie, iar artistul a avut nevoie de cinci zile pentru a o realiza.

"Am început de la tavan, şi în prima zi, până la ora 17:00 când s-a terminat programul bibliotecii, realizasem aproximativ 20% din încăpere. Aşa că mi-am lăsat toate aparatele acolo până a doua zi. Acesta este unul dintre avantajele în a fotografia într-o bibliotecă din secolul XVIII: aparatul meu de fotografiat este cel mai puţin valoros lucru de acolo", a declarat fotograful Jeffrey Martin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici