A murit compozitorul Wayne Carson, coautor al cântecului "Always On My Mind" - VIDEO

Compozitorul Wayne Carson, coautor al cântecului "Always On My Mind", a murit la vârsta de 72 de ani, luni, în oraşul Springfield din statul american Missouri.

120 afișări
Imaginea articolului A murit compozitorul Wayne Carson, coautor al cântecului "Always On My Mind" - VIDEO

Wayne Carson (Imagine: Captura Video)

Decesul cunoscutului muzician american a survenit după o serie de probleme medicale, inclusiv o insuficienţă cardiacă cronică, informează contactmusic.com.

El a devenit celebru în calitate de coautor - alături de Mark James şi Johnny Christopher - al cântecului "Always On My Mind", ce a fost înregistrat ulterior de numeroşi artişti de seamă, precum Brenda Lee, Elvis Presley, Willie Nelson şi Pet Shop Boys.

Versiunea interpretată de Willie Nelson i-a adus lui Wayne Carson şi celorlalţi doi coautori două premii Grammy - la categoriile "cântecul anului" şi "cel mai bun cântec country" - la începutul anilor 1980.

Wayne Carson a avut succes şi cu single-ul "The Letter", pe care l-a compus pentru Box Tops. Acelaşi cântec a fost apoi înregistrat de Joe Cocker şi Leon Russell.

Grupul Box Tops a avut alte două piese în fruntea topurilor americane compuse de Wayne Carson - "Neon Rainbow" şi "Soul Deep".

Wayne Carson a compus numeroase piese de succes şi pentru alţi artişti de seamă precum Eddy Arnold, Conway Twitty, The Beach Boys, Waylon Jennings şi Tina Turner.

În 1997, Wayne Carson a fost inclus în Nashville Songwriters Hall of Fame.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici