Acesta este singurul caz din istorie în care un submarin a distrus un alt submarin în timp ce ambele se aflau sub apă

Luptele între submarine au fost rare, dearece este dificil ca aceste nave să se distrugă reciproc în timp ce se află la o oarecare adâncime, chiar şi cu tehnologia de astăzi.

1017 afișări
Imaginea articolului Acesta este singurul caz din istorie în care un submarin a distrus un alt submarin în timp ce ambele se aflau sub apă

Acesta este singurul caz din istorie în care un submarin a distrus un alt submarin în timp ce ambele se aflau sub apă

Principalul rol al submarinelor în cel De-al Doilea Război Mondial a fost distrugerea de nave de aprovizionare, dar şi, ocazional, de nave militare de suprafaţă. În cazurile în care submarinele s-au duelat totuşi, acest lucru s-a întâmplat la suprafaţă, cu tunurile. Aceste confruntări erau, de obicei, evitate, dar deseori submarinele trebuiau să iasă la suprafaţă pentru a-şi încărca bateriile. Uneori se întâmpla ca un submarin aliat să iasă la suprafaţă chiar în zona în care se afla unul german, iar un inevitabil duel începea.

A existat un singur caz oficial în istorie în care un submarin a distrus un alt submarin în timp ce ambele se aflau sub apă. HMS Venturer, o navă britanică, a reuşit să scufunde, în 1945, submarinul german U-864, care încerca să ducă o încărcătură de materiale şi echipamente militare în Japonia, aliat rămas în război. Nava germană se întorcea într-un port din Norvegia din cauza unei defecţiuni la unul din motoare.

Citeşte restul poveştii pe go4it.ro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici