Actorul Randy Quaid, eliberat dintr-o închisoare din Canada

Actorul american Randy Quaid a fost eliberat dintr-o închisoare canadiană destinată imigranţilor, în care fusese plasat după ce a fost arestat săptămâna trecută de agenţii serviciului vamal din această ţară, informează contactmusic.com.

339 afișări
Imaginea articolului Actorul Randy Quaid, eliberat dintr-o închisoare din Canada

Actorul Randy Quaid, eliberat dintr-o închisoare din Canada (Imagine: HEPTA)

Randy Quaid şi soţia lui, Evi, au fugit în Canada în 2010, după ce au fost arestaţi de poliţiştii americani pentru ocuparea ilegală a fostei lor reşedinţe din oraşul californian Santa Barbara. Soţii Quaid au fost acuzaţi că au intrat prin efracţie şi că au cauzat pagube de peste 5.000 de dolari în fosta lor reşedinţă din Santa Barbara, despre care au susţinut că se află încă în proprietatea lor.

Soţii Quaid au solicitat autorităţilor canadiene să le acorde statutul oficial de refugiaţi, susţinând că au fost urmăriţi de "asasini de staruri de la Hollywood".

Actorul Randy Quaid şi soţia lui, Evi Quaid, au cerut azil în Canada, susţinând că au fost persecutaţi în Statele Unite ale Americii. Cei doi susţin, totodată, că vieţile lor sunt în pericol, după ce câţiva buni prieteni de-ai lor - printre care Heath Ledger şi David Carradine -, au fost "asasinaţi" în ultimii ani la Hollywood.

Evi, soţia actorului Randy Quaid, al cărei tată s-a născut în Canada, a primit ulterior cetăţenia canadiană.

Randy Quaid trebuia să se prezinte la o întrevedere cu reprezentanţii Consiliului pentru imigranţi şi refugiaţi din Canada, în 2013, însă nu s-a prezentat la acea audiere. Oficialii guvernamentali din Canada nu cunoşteau adresa la care locuia actorul american până marţi, 14 mai, când un agent al serviciului vamal canadian l-a recunoscut pe actor în oraşul Montreal.

Autorităţile canadiene l-au reţinut imediat pe Randy Quaid, care a spus că locuieşte în Montreal alături de soţia sa încă din februarie 2013. Potrivit CBS News, starul hollywoodian a fost trimis apoi într-un centru de detenţie pentru imigranţi.

Actorul a apărut apoi în faţa autorităţilor canadiene, marţi, şi s-a declarat "devastat" din cauza faptului că guvernul canadian i-a respins cererea prin care solicitase dreptul de rezidenţă permanentă în această ţară.

Actorul american a promis însă că va coopera cu autorităţile locale şi că va face tot ce i se va cere pentru a obţine dreptul de rezidenţă în Canada.

El a fost eliberat după ce a plătit o cauţiune de 10.000 de dolari şi va trebui să comunice în mod regulat cu angajaţii Biroului canadian pentru imigraţie.

Randy Quaid, fratele mai mare al actorului Dennis Quaid, a apărut în numeroase filme, precum "Nebuni din dragoste", "Vecinii", "Magica legendă a spiriduşilor", "Ziua în care lumea s-a sfârşit". Însă cele mai cunoscute roluri ale sale sunt cele din "Regele popicelor", seria "National Lampoon" şi "Brokeback Mountain", recompensat cu premiul Oscar.

A fost nominalizat la premiile Oscar, Globul de Aur şi BAFTA pentru rolul din "The Last Detail" (1973), a câştigat un Glob de Aur pentru "LBJ: The Early Years" şi are o stea pe Walk of Fame.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici