Actriţa Cate Blanchett va regiza un serial TV

Actriţa Cate Blanchett va dezvolta şi va regiza un serial TV, drama psihologică "Stateless", pentru un post de televiziune din ţara ei natală, Australia, informează site-ul revistei Variety.

143 afișări
Imaginea articolului Actriţa Cate Blanchett va regiza un serial TV

Actriţa Cate Blanchett va regiza un serial TV (Foto: AP)

Serialul se inspiră dintr-un caz real şi va prezenta povestea tragică a Corneliei Rau, o australiancă de origine germană care a ţinut prima pagină a ziarelor din 2004. Tânăra a scăpat dintr-un cult periculos, dar a rămas captivă într-un labirint de neplăceri create de sistemul psihiatric şi juridic din Australia, în urma căruia a ajuns la un moment dat să fie încarcerată în Centrul Baxter de Detenţie pentru Imigranţi.

"Stateless" va reprezenta a doua incursiune a actriţei Cate Blanchett în domeniul producţiei TV în calitate de regizoare. Vedeta australiană a regizat anterior un fragment din filmul-omnibus "The Turning", coordonat de Robert Connolly.

Serialul va fi produs de compania Matchbox Pictures şi va beneficia de o finanţare asigurată de agenţia naţională Screen Australia.

Cate Blanchett va regiza acest proiect TV pe baza unui scenariu scris de Elise McCredie. Nu se ştie deocamdată dacă vedeta australiană va şi juca în noul serial TV.

Actriţa Cate Blanchett a anunţat anul trecut că intenţionează să regizeze "The Dinner", un lungmetraj ce va avea la bază un scenariu scris de Oren Moverman.

De două ori premiată cu Oscar pentru rolurile din filmele "Aviatorul/ The Aviator", de Martin Scorsese, şi "Blue Jasmine", de Woody Allen, actriţa Cate Blanchett a fost prezentă la ediţia din 2015 a Festivalului de Film de la Cannes cu lungmetrajul "Carol", regizat de Todd Haynes.

Actriţa australiană a mai fost recompensată cu numeroase alte distincţii internaţionale, printre care două premii din partea Screen Actors Guild, două Globuri de Aur şi două BAFTA, precum şi trofeul pentru interpretare la cea de-a 64-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia. Printre rolurile sale notabile se numără cele din filmele "Elizabeth", "Jurnalul unui scandal/ Notes on a Scandal", "Babel" şi "Strania poveste a lui Benjamin Button/ The Curious Case of Benjamin Button", dar şi cel al reginei elfilor Galadriel din trilogiile "Stăpânul inelelor" şi "Hobbitul/ The Hobbit".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici