Actriţa Daryl Hannah, arestată în timpul unui protest ecologist

Actriţa Daryl Hannah a fost arestată joi, în statul Texas, unde a participat la un protest ecologist, în timpul căruia a refuzat să se mute din faţa unui excavator care curăţa un teren pe care urmează să fie amplasată o conductă de petrol (proiectul Keystone XL), a anunţat agentul ei de presă.

122 afișări
Imaginea articolului Actriţa Daryl Hannah, arestată în timpul unui protest ecologist

Actriţa Daryl Hannah, arestată în timpul unui protest ecologist (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Protestul a avut loc în apropiere de localitatea Winnsboro, din statul Texas, aflată la o distanţă de circa 130 de kilometri de Dallas, a precizat Paul Bassis, agentul de presă al actriţei americane, citat de Reuters.

Daryl Hannah, în vârstă de 51 de ani, o activistă ecologistă, a fost arestată şi în 2011, în faţa Casei Albe, în cadrul unei alte manifestaţii organizate contra aceluiaşi proiect controversat Keystone XL.

Conducta de petrol Keystone XL, un proiect al companiei TransCanada Corp, va transporta peste o jumătate de milion de barili de petrol brut pe zi extras din şisturile din Canada până în Golful Texas.

Joi, Daryl Hannah s-a aşezat în faţa unui excavator care curăţa un teren pe care urmează să fie amplasată conducta. Alături de actriţă s-a aflat proprietara terenului, Eleanor Fairchild, în vârstă de 78 de ani, care a fost expropriată din cauza acestui proiect.

Potrivit biroului şerifului din acea regiune, Daryl Hannah a fost reţinută şi acuzată de încălcarea unei proprietăţi private şi de împotrivire la arestare.

Daryl Hannah a fost arestată şi în iunie 2009, de poliţia din statul american West Virginia, în timp ce participa la un protest organizat faţă de exploatările miniere în aer liber din localitatea Naoma.

În 2006, Daryl Hannah a fost arestată împreună cu alte 16 persoane pentru că protesta faţă de posibilitatea transformării South Central Urban Garden din Los Angeles în depozit. Actriţa americană şi alţi 25 de imigranţi şi suporteri ecologişti militau pentru a salva de la distrugere parcul, care se întinde pe o suprafaţă de 5,6 hectare. Parcul din Los Angeles este întreţinut de 350 de fermieri, mulţi dintre ei imigranţi, care cultivă aici legume şi fructe, încă din anul 1992.

În timpul protestului din 2006, Daryl Hannah şi organizatorul acestei acţiuni, John Quigley, au stat într-un nuc bătrân din acest parc. Cântăreaţa de muzică folk Joan Baez şi activista ecologistă Julia "Butterfly" Hill au protestat şi ele, cu rândul, în acelaşi copac, ultimele două nefiind prezente în zonă în momentul evacuării parcului de către poliţie.

Daryl Hannah, în vârstă de 51 de ani, a debutat în cinematografie în anul 1978 şi a obţinut destul de repede roluri într-o serie de pelicule hollywoodiene cu succes de casă, precum "Vânătorul de recompense/ Blade Runner" (1982), "Sirena Îndrăgostită/ Splash" (1984), "Wall Street" (1987) şi "Roxanne" (1987). În ultimii ani, Daryl Hannah a avut câteva roluri importante printre care şi cel din franciza "Kill Bill".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici