Actriţa Freida Pinto militează pentru creşterea numărului de tinere care primesc educaţie - VIDEO

Actriţa Freida Pinto, cunoscută pentru rolurile din "Slumdog Millionaire" şi " Immortals", s-a implicat într-un proiect iniţiat de CNN şi le-a trimis fetelor din lumea întreagă o scrisoare deschisă, în care le vorbeşte despre rolul pe care îl are educaţia în viaţa lor.

430 afișări
Imaginea articolului Actriţa Freida Pinto militează pentru creşterea numărului de tinere care primesc educaţie - VIDEO

Freida Pinto (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Proiectul CNN "Girl Rising" reprezintă un documentar despre puterea pe care o are educaţia în schimbarea vieţii a nouă fete din nouă ţări.

Documentarul prezintă poveştile a nouă fete din ţări precum Bangladesh, Peru, Etiopia sau India, care depun eforturi imense pentru a merge la şcoală şi care se doresc a fi un exemplu şi o sursă de inspiraţie pentru toate fetele din lume, informează CNN.

Actriţa Freida Pinto a acceptat să se implice în proiect şi le-a trimis fetelor din lumea întreagă o scrisoare deschisă, în care le vorbeşte acestora despre rolul educaţiei.

"Dragi fete din toată lumea, mai întâi vreau să vă felicit pentru drumul pe care l-am parcurs de la momentul în care am fost considerate sexul inferior. Femeile trebuie să demonstreze tutoror denigratorilor că au un rol esenţial. Însă nu putem face asta dacă 60 de milioane de fete nu merg la şcoală. Da, am parcurs un drum lung, însă nu am ajuns la final. Dacă te gândeşti bine, educaţia poate contribui la eradicarea sărăciei, reducerea numărului de sarcini printre adolescente sau a căsătoriilor la vârste foarte fragede. O fată care primeşte educaţie se va căsători mai târziu, va avea mai puţini copii şi mai sănătoşi, îşi va educa la rândul ei copiii, va fi mulţumită de sine şi, cel mai important, va reprezenta o voce. Ea nu numai că va visa, dar va lupta pentru a-şi îndeplini visele şi pentru a deveni ceea ce doreşte", scrie Freida Pinto.

Actriţa continuă: "Scriu această scrisoare tuturor fetelor, dar în special celor care nu au avut privilegiul de a merge la şcoală. Trebuie să ne folosim de vocile noastre educate pentru a ne ajuta famiiliile, comunităţile şi lumea întreagă să conştientizeze că acest aspect nu mai trebuie ignorat. Fetele care nu merg încă la şcoală au aceleaşi drepturi ca şi noi şi nu mai pot fi discriminate. Trebuie să cerem socoteală autorităţilor şi guvernelor pentru lipsa de educaţei şi trebuie să le cerem să ne dea răspunsurile de care avem nevoie".

Freida Pinto încheie prin a spune că se va folosi de vocea ei pentru a lupta pentru creşterea rolului educaţiei în rândul tinerelor din întreaga lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici