Actriţa Joan Collins, decorată de prinţul Charles cu titlul de Dame a Ordinului Imperiului Britanic - FOTO

Actriţa Joan Collins, vedeta serialului de televiziune "Dinastia", a fost decorată de prinţul Charles cu titlul de Dame - echivalentul feminin al titlului de Sir - a Ordinului Imperiului Britanic.

210 afișări
Imaginea articolului Actriţa Joan Collins, decorată de prinţul Charles cu titlul de Dame a Ordinului Imperiului Britanic - FOTO

Actriţa Joan Collins, decorată de prinţul Charles cu titlul de Dame a Ordinului Imperiului Britanic (Imagine: Hepta)

"Nici într-un miliard de ani nu m-aş fi gândit că într-o bună zi voi deveni Dame a Imperiului Britanic", a declarat actriţa, în vârstă de 81 de ani, după ceremonia oficială de atribuire a acestei decoraţii, ce a fost organizată joi la Palatul Buckingham din Londra, informează bbc.com.

"Nu a fost niciodată un titlu la care aspiram. Voiam doar cât mai multe roluri de actriţă", a adăugat vedeta.

Joan Collins a fost recompensată şi pentru acţiunile ei umanitare, în special pentru implicarea sa în programele implementate de fundaţia National Society for the Prevention of Cruelty to Children (NSPCC) şi de sprijinire şi finanţare a cercetărilor împotriva cancerului.

De asemenea, Joan Collins este şi patroana fundaţiei pentru copii Shooting Star Chase.

Vedeta a venit însoţită la eveniment de cel de-al cincilea soţ al ei, Percy Gibson, şi de fiica ei, Tara Newley.

Joan Collins are în continuare multe proiecte pe agenda ei de lucru. Unul dintre acestea este "The Time of Their Lives", proiectul unui film pentru care vedeta britanică încearcă să strângă fonduri împreună cu Pauline Collins. De asemenea, Joan Collins poate fi văzută în această perioadă jucând alături de Elizabeth Hurley în "The Royals", un serial american despre o versiune fictivă a familiei regale britanice.

Cariera actriţei britanice Joan Collins, în teatru, film şi televiziune, se întinde pe şase decenii. Cel mai renumit rol al lui Joan Collins este cel din serialul american "Dinastia/ Dynasty", difuzat în prime time de televiziunea ABC între anii 1981 şi 1989.

Serialul "Dinastia" a reprezentat soluţia găsită de ABC pentru a concura cu serialul "Dallas", difuzat în aceeaşi perioadă şi în acelaşi interval orar de televiziunea concurentă CBS şi care era la acea oră lider de audienţă. Pentru rolul din acest serial, Joan Collins a fost nominalizată de şase ori la premiile Globul de Aur, câştigând acest trofeu în 1983. Tot în 1983, ea a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame.

În 1988, ea a păşit pe urmele surorii sale, Jackie Collins, şi şi-a publicat primul roman, "Prime Time", care a devenit un bestseller. Collins a scris mai multe cărţi, inclusiv autobiografia sa şi volume cu sfaturi de înfrumuseţare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici