Alain Delon, criticat pentru declaraţii despre extrema dreaptă, renunţă la preşedinţia Miss France

Actorul francez Alain Delon a decis să renunţe la titlul de preşedinte onorific pe viaţă al comitetului Miss France, după ce organizatorii acestui concurs de frumuseţe i-au cerut explicaţii detaliate în legătură cu declaraţiile sale despre partidul de extremă dreaptă Frontul Naţional.

527 afișări
Imaginea articolului Alain Delon, criticat pentru declaraţii despre extrema dreaptă, renunţă la preşedinţia Miss France

Alain Delon (Imagine: Cristian Radu Nema/Mediafax Foto)

Alain Delon, o legendă a cinematografiei europene, care a jucat în peste 100 de filme într-o carieră de 50 de ani, inclusiv în câteva lungmetraje care sunt considerate veritabile capodopere ale celei de-a şaptea arte, a făcut următoarea declaraţie pentru un cotidian elveţian: "Frontul Naţional a câştigat un loc foarte important, iar eu aprob acest lucru, îl promovez şi îl înţeleg perfect".

Într-un comunicat, societatea Miss France a anunţat că "se disociază" de cuvintele spuse de Alain Delon.

"Comitetul vostru a ţinut să reacţioneze public, cu vehemenţă, faţă de cuvintele mele despre politica din Franţa. Aveţi dreptul să faceţi acest lucru. Însă nu voi mă daţi afară, ci eu sunt acela care pleacă", a declarat Alain Delon într-o scrisoare adresată societăţii Miss France.

"Polemica voastră este pe cât de absurdă, pe atât de narcisistă şi de obsesivă. Atitudinea voastră reprezintă un dispreţ faţă de publicul vostru, care are dreptul să voteze pentru cine vrea, o negare a realităţii manifestate", a adăugat actorul francez.

"În consecinţă, mă dezic oficial de titlul meu de preşedinte onorific pe viaţă al Comitetului Miss France", a continuat Alain Delon.

"Aşa cum bine spuneţi, alegerea Miss France este un spectacol de divertisment popular. Dacă se ia în serios, el îşi îndeplineşte funcţia principală, doar de a distra. Este deci inutil de acum înainte să contaţi pe mine şi să vă folosiţi de notorietatea mea pentru a o creşte pe a voastră. Pentru a mă înlocui, aş putea să vă sfătuiesc să îi contactaţi pe (actorii francezi) Charles Berling şi Richard Berry care par să vă împărtăşească ideile", a declarat starul francez.

În 2003, întrebat de jurnaliştii francezi, pe baza unor imagini, despre o întâlnire a sa cu liderul istoric al extremei drepte franceze, Jean-Marie Le Pen, care avusese loc cu mai mulţi ani în urmă, Alain Delon a spus că liderul Frontului Naţional era prietenul său de peste 30 de ani.

În rândul artiştilor, Alain Delon, în vârstă de 77 de ani, care spune că este "gaullist" (susţinător al principiilor promovate de Charles de Gaulle), l-a susţinut pe candidatul dreptei Nicolas Sarkozy la alegerile prezidenţiale din 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici