Alain Delon îşi scoate la vânzare colecţia de ceasuri. Ce model va fi vedeta licitaţiei

Alain Delon îşi scoate la vânzare colecţia de ceasuri, alcătuită din numeroase modele prestigioase, într-o licitaţie ce va fi organizată pe 5 aprilie, la Paris, la câteva luni după ce actorul s-a despărţit de o mare parte din colecţia sa de artă contemporană şi de colecţia sa de vinuri scumpe.

687 afișări
Imaginea articolului Alain Delon îşi scoate la vânzare colecţia de ceasuri. Ce model va fi vedeta licitaţiei

Alain Delon (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Rolex, Cartier, Blancpain, Audemars-Piguet, Vaucheron Constantin, Breitling - în total 100 de ceasuri de lux, cumpărate sau primite de actorul francez în ultimii 50 de ani, vor fi scoase la vânzare. Licitaţia va fi organizată de casa Cornette de Saint Cyr, la Hôtel Salomon de Rothschild din Paris.

Înainte de a fi scoasă la licitaţie la Paris, colecţia de ceasuri va fi expusă la Hong Kong, în perioada 22 - 24 martie. Casa Cornette de Saint Cyr speră astfel într-o participare numeroasă la licitaţie a oamenilor de afaceri din China, ţară în care actorul francez se bucură de o popularitate uriaşă.

"«Delon» a devenit un substantiv comun în China, un sinonim pentru frumuseţea masculină în rândul tinerilor chinezi. Catalogul licitaţiei va fi bilingv, francez-chinez", au declarat reprezentanţii casei de licitaţii franceze.

"La fel ca în cazul tuturor colecţiilor pe care le-a alcătuit, Alain Delon s-a lăsat ghidat de intuiţia sa, fără să cedeze vreunei mode. Astfel, colecţia sa cuprinde unele dintre cele mai frumoase modele clasice de ceasuri, inclusiv cinci modele Breitling cu o alură sportivă şi trei modele Rolex, dintre care un magnific Daytona, estimat între 5.000 şi 7.000 de euro", au adăugat experţii casei Cornette de Saint Cyr.

Vedeta licitaţiei va fi probabil un model "Royal Oak" Audemars-Piguet, un ceas de mână pe care starul francez l-a purtat în filmele "Ca un bumerang/ Comme un boomerang" (1976), "Pe cuvânt de poliţist/ Parole de flic" (1985) şi "Nu deranjaţi poliţistul care doarme/ Ne réveillez pas un flic qui dort" (1988). Casa franceză consideră că acest ceas ar trebui să depăşească cu mult estimarea iniţială de 2.500-3.000 de euro.

În noiembrie 2011, scoaterea la vânzare a colecţiei de vinuri a actorului francez, ce a cuprins 1.000 de sticle de vinuri scumpe, a generat încasări de 250.412 de euro, depăşind de peste 2,5 ori estimările.

În 2007, şapte recorduri mondiale au fost înregistrate cu ocazia vânzării la licitaţie a 40 de tablouri provenind din colecţia de artă a actorului Alain Delon. Tablourile au fost vândute pentru suma totală de 8,74 milioane de euro.

Alain Delon, în vârstă de 76 de ani, a declarat atunci că îşi dispersează colecţiile, întrucât preferă "să regleze acum aceste probleme" şi că "detestă licitaţiile postume".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici