Albume ale trupelor The Doors şi Radiohead, incluse în Arhiva de înregistrări a Statelor Unite

Albume ale trupelor The Doors şi Radiohead se numără printre cele 25 de materiale discografice care au fost înscrise în acest an în National Recording Registry, Arhiva de înregistrări a Congresului american.

84 afișări
Imaginea articolului Albume ale trupelor The Doors şi Radiohead, incluse în Arhiva de înregistrări a Statelor Unite

Radiohead (Imagine: Florin Buliga/Mediafax Foto)

National Recording Registry este o arhivă de înregistrări audio care sunt considerate semnificative din punct de vedere cultural, artistic şi istoric, informează variety.com. În fiecare an, membrii National Recording Preservation Board (NRPB) aleg 25 de înregistrări prestigioase care sunt încluse în această arhivă. Prin intermediul materialelor discografice selecţionate în acest an, numărul înregistrărilor din arhivă a ajuns la 425.

Pe lista din acest an se află albumul "Joan Baez", lansat de cântăreaţa Joan Baez în 1960, single-ul "Stand by Me", interpretat de Ben E. King în 1961, albumul "The Doors", lansat de trupa The Doors în 1967, dar şi celebrul album "OK Computer", lansat de trupa Radiohead în 1997.

Printre celelalte materiale incluse în 2015 se află o înregistrare cu Blind Lemon Jefferson, un pionier al muzicii blues, single-ul "My Funny Valentine", înregistrat de Gerry Mulligan Quartet în 1978, dar şi albumul umoristic "A Wild and Crazy Guy", înregistrat de actorul Steve Martin în 1978.

Înfiinţată în anul 2000, Arhiva de înregistrări a Congresului american conţine diverse materiale audio care sunt considerate importante din punct de vedere cultural, artistic şi istoric, care trebuie conservate pentru posteritate.

În fiecare an, 25 de înregistrări audio, cu o vechime de cel puţin 10 ani, sunt adăugate în această arhivă.

Nominalizările pentru includerea în National Recording Registry sunt făcute online de public şi de membrii National Recording Preservation Board (NRPB).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici