Amy Adams ar putea juca rolul principal într-un film biografic despre Janis Joplin, regizat de Jean-Marc Vallée

Actriţa Amy Adams se află în negocieri avansate pentru a interpreta rolul principal într-un film biografic despre viaţa şi cariera cântăreţei Janis Joplin, o legendă a muzicii rock, ce va fi regizat de Jean-Marc Vallée.

119 afișări
Imaginea articolului Amy Adams ar putea juca rolul principal într-un film biografic despre Janis Joplin, regizat de Jean-Marc Vallée

Amy Adams (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Potrivit publicaţiei The Hollywood Reporter, actriţa americană ar fi obţinut rolul principal din acest film, care se află de mai mulţi ani în etapa de preproducţie, informează dailymail.co.uk.

Alături de Amy Adams, o actriţă cunoscută şi apreciată la Hollywood, noul proiect va beneficia de ajutorul oferit de o echipă de producţie talentată, alcătuită din cineaştii care au produs pelicula "Dallas Buyers Club".

Regizorul Jean-Marc Vallée se află şi el în negocieri avansate pentru a asigura regia acestui film, ce ar putea fi produs de colaboratorii săi apropiaţi, Nathan Ross şi Ron Terry.

Anterior, Lee Daniels, Fernando Meirelles şi Catherine Hardwicke s-au aflat pe lista cineaştilor ale căror nume au fost vehiculate în presa americană pentru poziţia de regizor al filmului despre Janis Joplin. Numele actriţei Renee Zellweger a apărut şi el la un moment dat pe lista artistelor care ar fi putut să interpreteze rolul principal în această peliculă biografică.

Dacă negocierile se vor finaliza cu succes, Jean-Marc Vallée ar putea să înceapă filmările în a doua jumătate a anului 2015.

Janis Joplin a fost o cântăreaţă, compozitoare şi textieră americană de muzică rock (blues-rock, hard rock, psihedelic) cu influenţe de rhythm and blues şi soul, considerată ca fiind unul dintre cele trei superstaruri ale generaţiei flower power, alături de Jimi Hendrix şi de Jim Morrison.

Printre melodiile care au consacrat-o ca una dintre cele mai originale artiste din muzica rock şi blues se numără "Cry Baby", "Down on Me", "Summertime", "Piece of my Heart", "Me and Bobby McGee", "Kozmic Blues" şi "Mercedes Benz".

Cântăreaţa, care a înregistrat patru albume în timpul scurtei sale cariere şi a cântat la festivalul de la Woodstock, în 1969, a murit la vârsta de 27 de ani în 1970 în urma unei supradoze de heroină.

Artista a fost inclusă în Rock and Rock Hall of Fame în 1995 şi a primit postum o stea pe Bulevardul Celebrităţilor - Walk of Fame - din Hollywood în noiembrie 2013.

Printre melodiile care au consacrat-o ca una dintre cele mai originale artiste din muzica rock şi blues se numără "Down on Me", "Summertime", "Me and Bobby McGee", "Cry Baby" şi "Mercedes Benz".

Amy Adams, în vârstă de 40 de ani, este o actriţă americană cu o carieră fulminantă în ultimul deceniu, perioadă în care a fost nominalizată de cinci ori la premiile Oscar, pentru rolurile din filmele "Gândăcelul/ Jonebug" (2005), "Îndoiala/ Doubt" (2008), "Luptătorul/ The Fighter" (2010), "The Master" (2012) şi "Ţeapă în stil american/ American Hustle" (2013).

Actriţa americană a făcut şi alte roluri memorabile în filme precum "Prinde-mă! Dacă poţi"/ Catch Me If You Can", "Războiul lui Charlie/ Charlie Wilson's War", "O noapte la muzeu 2/ Night at the Museum: Battle of the Smithsonian", "Julie şi Julia/ Julie & Julia", "Păpuşile Muppets", "Pe drum/ On the Road" şi "Man of Steel: Eroul".

Amy Adams va putea fi văzută în curând pe marile ecrane în mult aşteptatul film din seria "Batman", intitulat " Batman V Superman: Dawn of Justice", dar şi în alte două pelicule care se anunţă interesante - " The Justice League Part One" şi "Big Eyes", un film regizat de Tim Burton, care va avea premiera pe 25 decembrie.

Cineastul canadian Jean-Marc Vallée s-a remarcat cu filme precum "C.R.A.Z.Y." (2005), "Tânăra Victoria" (2009) şi "Café de flore" (2011), dar a devenit cu adevărat un nume sonor pe plan internaţional abia în 2013, când a regizat drama "Dallas Buyers Club", un film care a câştigat trei premii Oscar şi alte trei nominalizări la începutul acestui an.

Cel mai recent film al său este pelicula "Wild", cu Reese Witherspoon, care va avea premiera pe marile ecrane din Statele Unite pe 5 decembrie. De asemenea, cineastul canadian a încheiat de curând filmările pentru lungmetrajul "Demolition", în care rolurile principale sunt interpretate de Jake Gyllenhaal şi Naomi Watts.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici