Amy Winehouse a fost incinerată. Kelly Osbourne şi Mark Ronson, prezenţi la funeralii

Cântăreaţa britanică Amy Winehouse a fost incinerată marţi după-amiază, în cadrul uneia dintre etapele ceremoniei funerare la care participă rudele şi câţiva prieteni apropiaţi ai artistei, precum starleta Kelly Osbourne şi producătorul muzical Mark Ronson.

2385 afișări
Imaginea articolului Amy Winehouse a fost incinerată. Kelly Osbourne şi Mark Ronson, prezenţi la funeralii

Amy Winehouse a fost incinerată. Kelly Osbourne şi Mark Ronson, prezenţi la funeralii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un convoi de automobile negre cu geamuri fumurii a păstruns în cimitirul Edgwarebury din nordul Londrei la ora prânzului, marţi, dând semnalul de începere a acestei ceremonii funerare care a avut un caracter privat, informează dailymail.co.uk.

Mitch Winehouse, tatăl cântăreţei, şi-a luat un emoţionant adio de la fiica lui, încheindu-şi discursul susţinut în memoria artistei cu următorul mesaj: "Noapte bună, îngerul meu. Somn uşor. Mama şi tata te iubesc atât de mult".

Printre persoanele prezente la ceremonie s-au aflat membri ai familiei Winehouse, prieteni apropiaţi ai cântăreţei, precum Kelly Osbourne şi Mark Ronson, dar şi "familia muzicală" a artistei, alcătuită din cântăreţele care făceau backing vocals pentru Amy Winehouse şi managerul acesteia.

"Mitch a fost amuzant, a spus câteva poveşti minunate despre copilăria lui Amy. A fost o celebrare a vieţii ei. El a vorbit în mai multe rânduri despre cât de fericită era ea în ultima vreme, în comparaţie cu ultimii ani. Mitch le-a mulţumit multor persoane care au făcut parte din viaţa lui Amy", a declarat Chris Goodman, purtătorul de cuvânt al familiei Winehouse.

Referindu-se la iubitul cântăreţei, regizorul Reg Traviss, Goodman a adăugat: "Mitch a spus că cei doi abia aşteptau să îşi construiască un viitor împreună".

Potrivit unui martor, la ceremonie au fost prezente circa 150 de persoane.

Amy Winehouse, care a murit la vârsta de 27 de ani, sâmbătă, în apartamentul ei din Londra, a fost incinerată la crematoriul Golders Green din nordul Londrei, imediat după slujba funerară. La incinerare au fost prezenţi doar membri ai familiei şi câţiva prieteni apropiaţi.

Slujba funerară a început cu rugăciuni, urmate de citirea unui text religios iudaic şi de discursul susţinut de Mitch Winehouse. Ultimul cântec difuzat în cursul ceremoniei a fost "So Far Away" interpretat de Carole King, cântecul preferat al cântăreţei Amy Winehouse.

Shiva, ceremonia evreiască de plângere a morţilor, va continua timp de două zile, începând cu ora 17.00 (ora Londrei, n.r.), marţi, la Schinder Hall din Southgate.

Fostul soţ al artistei, Blake Fielder-Civil, nu a fost prezent la funeralii, deoarece nu a primit dreptul de a părăsi penitenciarul Armley Prison din Leeds unde se află încarcerat. Potrivit altor surse, el a fost deja prevenit de Mitch Winehouse, care i-a cerut în mod expres să nu vină la ceremonie, deoarece tatăl cântăreţei "îl urăşte de moarte". Totodată, presa britanică a anunţat marţi că Fielder-Civil nu a fost inclus în testamentul cântăreţei, a cărei avere este estimată la o sumă cuprinsă între 6 şi 10 milioane de lire sterline.

Slujba funerară, care, potrivit religiei iudaice, trebuie să aibă loc cât mai curând posibil după moartea unei persoane, a fost condusă de rabinul Frank Hellmer.

Mitch şi Janis Winehouse, părinţii cântăreţei, au participat, luni, la procedura formală de identificare a cadavrului. Apoi, ei au mers la domiciliul artistei din Camden Square, din nordul Londrei, unde au văzut manifestările de afecţiune ale fanilor - buchete de flori, fotografii, mesaje şi lumânări, dar şi sticle cu alcool şi pachete cu ţigarete - lăsate pe trotuar, ca un omagiu adus cântăreţei, decedată la vârsta de 27 de ani.

Iubitul cântăreţei, regizorul Reg Traviss, a adus la rândul său un omagiu artistei, tot luni, şi a declarat în faţa reporterilor: "Am pierdut-o pe iubita mea, pe care o iubeam foarte mult".

Luni după-amiază, autopsia a fost finalizată, fără a fi însă stabilită cauza decesului, potrivit bbc.co.uk. O anchetă judiciară a fost deschisă la St. Pancras Coroner's Court din Londra (tribunal specializat în cazurile de deces violent sau neaşteptat, n.r.), însă următorul termen a fost stabilit pe 26 octombrie.

Potrivit poliţiei din Marea Britanie, moartea cântăreţei este cercetată ca "inexplicabilă", dar nu "suspicioasă".

În urma autopsiei, vor mai fi efectuate teste toxicologice, ale căror rezultate vor fi anunţate într-un interval de două până la patru săptămâni.

Pe lângă premiile, criticile favorabile şi succesul comercial de care s-a bucurat, Winehouse a atras atenţia presei prin problemele pe care le-a avut legate de consumul de substanţe interzise. Ea a recunoscut în mai multe interviuri că avea tendinţe de automutilare, probleme alimentare şi suferea de depresie.

În ultimii ani, Winehouse a constituit unul dintre subiectele preferate ale tabloidelor britanice, mai mult pentru scandalurile provocate decât pentru muzica sa. Cântăreaţa cu o voce excepţională era cunoscută pentru problemele sale legate de consumul de droguri, alcool, tendinţa de automutilare, anorexie şi bulimie. Amy Winehouse a efectuat câteva cure scurte de dezintoxicare, însă părea că şi-a făcut ordine în viaţa personală, după o vacanţă prelungită pe insula St. Lucia în 2009. Însă în vara acestui an ea şi-a anulat turneul european, ce urma să ajungă şi la Bucureşti pe 15 august, după ce a fost fluierată copios de spectatori în timpul unui concert pe care l-a susţinut la Belgrad, în luna iunie, deoarece părea că se află în stare de ebrietate.

Fanii şi criticii laolaltă i-au aclamat farmecul necizelat, umorul incisiv şi combinaţia unică de jazz şi soul care-i caracterizează muzica. Un alt atu al controversatei artiste britanice este talentul incontestabil de compozitoare - muzica pe care a scris-o este, fără excepţie, profund personală, de o candoare brutală. Producătorul american Quincy Jones a declarat că Amy Winehouse este atât de talentată încât "vine de pe alta planetă", susţinând că este onorat de faptul că artista britanică cântă pe albumul său de cover-uri intitulat "Q: Soul Bossa Nostra".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici