Anchetă după ce ambii piloţi ai unui avion au adormit în timpul zborului

Ministerul Transporturilor din Indonezia va lansa o investigaţie după ce doi piloţi ai companiei Batik Air au adormit în timpul unui zbor, potrivit agenţiei Antara care îl citează pe directorul general al aviaţiei civile. Avionul a deviat de la traseu.

7766 afișări
Imaginea articolului Anchetă după ce ambii piloţi ai unui avion au adormit în timpul zborului

Anchetă după ce ambii piloţi ai unui avion au adormit în timpul zborului

Conform unui raport preliminar publicat sâmbătă de Comitetul Naţional pentru Siguranţa Transporturilor (KNKT), atât pilotul, cât şi copilotul au adormit simultan timp de 28 de minute în timpul unui zbor de la Kendari, în provincia Sulawesi de Sud-Est, către capitala Jakarta. Incidentul a avut loc pe 25 ianuarie, provocând erori de navigaţie. deoarece „aeronava nu se afla pe calea de zbor corectă”, anunţă CNN.

La bord se aflau 153 de pasageri şi patru însoţitori de bord. Nimeni nu a fost rănit în timpul zborului şi nu au fost pagube, mai scrie în raportul preliminar KNKT.

Zborul a durat două ore şi 35 de minute, iar avionul a aterizat la Jakarta.

Echipajul de zbor a fost blocat la sol, conform procedurii standard de operare, în aşteptarea investigaţiei. Inspectorii vor investiga cauza incidentului şi vor stabili noi proceduri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici