Angelina Jolie şi Brad Pitt se întâlnesc cu refugiaţii din Bosnia

Actriţa Angelina Jolie, ambasadoare a bunăvoinţei din partea Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi din cadrul ONU, şi partenerul ei de viaţă Brad Pitt, sosiţi într-o vizită surpriză în Bosnia, se vor întâlni, luni, cu refugiaţii din această ţară răvăşită de război între 1992 şi 1995.

77 afișări
Imaginea articolului Angelina Jolie şi Brad Pitt se întâlnesc cu refugiaţii din Bosnia

Angelina Jolie şi Brad Pitt se întâlnesc cu refugiaţii din Bosnia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt în Bosnia şi vor vizita câteva locuri la recomandarea Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite", a declarat Aida Prljaca, purtătorul de cuvânt al filialei locale a acestei organizaţii.

După ce duminică seara, poliţia locală a anunţat sosirea la Sarajevo a cuplului vedetă de la Hollywood, Angelina Jolie şi Brad Pitt nu au mai apărut în public.

Potrivit informaţiilor relevate de Aida Prljaca, vizitele pe care cei doi actori americani le vor efectua în Bosnia se vor derula într-o discreţie totală, în absenţa presei. Un comunicat asupra activităţilor întreprinse şi o serie de fotografii vor fi disponibile pentru presă începând din după-amiaza zilei de luni.

La aproape 15 de ani de la încheierea războiului din Bosnia, care a făcut aproape 100.000 de morţi şi a generat 2,2 milioane de refugiaţi, reprezentând aproape jumătate din populaţia de dinainte de conflict, în această ţară există încă 117.000 de refugiaţi, potrivit cifrelor oficiale ale ONU.

Cuplul Jolie-Pitt a ajuns duminică pe aeroportul din Sarajevo, la bordul unui avion privat, venind de la Veneţia. Angelina Jolie filmează la Veneţia, începând de la jumătatea lunii martie, pentru thrillerul "The Tourist", regizat de Florian Henckel von Donnersmarck, în care îl are ca partener pe Johnny Depp.

Câteva zeci de jurnalişti şi fotografi care aşteptau apariţia celor două staruri şi-au petrecut seara de duminică şi o bună parte din noapte aşteptând în van în faţa unui hotel de lux amplasat în cartierul istoric din Sarajevo, spre care cuplul de actori s-a îndreptat imediat după sosirea pe aeroport.

Actriţa americană a vizitat peste 20 de tabere de refugiaţi din Irak, Afganistan, Pakistan şi Sudan, de când a devenit ambasador al bunăvoinţei pentru ONU, în 2001.

Angelina Jolie şi partenerul ei de viaţă, actorul american Brad Pitt, susţin şi numeroase alte proiecte umanitare, ei donând un milion de dolari organizaţiei Médecins Sans Frontières (MSF), după cutremurul din Haiti, din 12 ianuarie, considerat unul dintre cele mai mari dezastre naturale din cele două Americi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici