Artistul Vieux Farka Touré va cânta la Festivalul Plai de la Timişoara, în 14 septembrie - VIDEO

Cântăreţul şi chitaristul Vieux Farka Touré din Mali va concerta în 14 septembrie, în cea de-a doua zi a Festivalului Plai din Timişoara, urmând a-şi prezenta cel mai recent album, care va fi lansat vineri.

94 afișări
Imaginea articolului Artistul Vieux Farka Touré va cânta la Festivalul Plai de la Timişoara, în 14 septembrie - VIDEO

Artistul Vieux Farka Touré va cânta la Festivalul Plai de la Timişoara, în 14 septembrie

Potrivit unui comunicat de presă de miercuri al organizatorilor Festivalului Plai din Timişoara, în 14 septembrie, cea de-a doua zi a evenimentului, pe scenă va concerta Vieux Farka Touré, cântăreţ şi chitarist din Mali, care îşi va prezenta cel mai recent album, care va fi lansat vineri.

"De la primul album lansat în 2007, Vieux Farka Touré a lansat încă şapte, având o serie de colaborări cu artişti precum Toumani Diabaté (Vieux Farka Touré 2006), Dave Matthews, John Scofield, Derek Trucks (The Secret 2011) sau israelianul Idan Raichel (The Touré-Raichel Collective), primite foarte bine de critici şi public deopotrivă. Ultima dintre ele este apreciată ca fiind una dintre cele mai bune colaborări afro-pop ale tuturor timpurilor.

Stilul său, deşi rămâne fidel direcţiei trasate de Ali Farka Touré (tatăl său- n.r.), încorporează elemente noi latine şi rock. Energia şi dexteritatea sa au devenit celebre printre fanii de world music, în special de la lansarea primului său album live, în aceeaşi lună în care a deschis Cupa Mondială FIFA 2012 în Africa de Sud", spun organizatorii Festivalului Plai.

În 13 septembrie, în prima zi a Festivalului Plai, va concerta cântăreaţa franceză Isabelle Geffroy, cunoscută sub numele de scenă Zaz.

Festivalul Plai se va desfăşura la Timişoara în perioada 13-15 septembrie. Biletele reduse cu 20% se pot cumpăra de la Eventim (www.eventim.ro / casieriile Eventim) şi din reţeaua magazinelor Cărtureşti, Germanos, Orange şi Vodafone până în data de 12 septembrie.

Preţul unui bilet pentru o zi de festival este de 40 de lei, dacă este achiziţionat până în 12 septembrie, respectiv 50 de lei, dacă este achiziţionat ulterior. Abonamentele pentru toate cele trei zile de festival costă 80 de lei, dacă sunt cumpărate până în 12 septembrie şi 100 de lei, cumpărat ulterior.

Festivalul Plai 2013 este organizat de Asociaţia Culturală Sunet Ambianţă Timişoara şi Casa de Cultură Timişoara, în parteneriat cu Institutul Cultural Român şi Consiliul Judeţean Timiş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici