Ascultă SMART RADIO | Trupa Queen a susţinut ultimul concert în formula originală pe 9 august 1986

Queen a susţinut ultimul concert în formula originală în încheierea turneului Magic pe 9 august 1986, Knebworth Park, din Stevenage, în Anglia, cu peste 120.000 de fani, a anunţat vineri Smart Radio, păstrând un loc special pentru muzica trupei britanice în playlistul zilei.

542 afișări
Imaginea articolului Ascultă SMART RADIO | Trupa Queen a susţinut ultimul concert în formula originală pe 9 august 1986

SMART RADIO | Trupa Queen a susţinut ultimul concert în formula originală pe 9 august 1986

În ultimul turneu al trupei în formula completă, cei de la Queen au susţinut 26 de spectacole în Europa. Turneul era gândit pentru promovarea albumului ”A Kind of Magic”. Printre cei care au cântat în deschidere s-au numărat The Alarm, The Bangles, Big Country, Belouis Some, INXS, Level 42, Marillion, Gary Moore, Status Quo şi Zeno. Seria de concerte a debutat pe 7 iunie 1986, la Stockholm şi a continuat în Olanda, franţa, Belgia, Germania de Vest, Elveţia, Irlanda, Austria, Ungaria, Spania, înainte să se încheie în Anglia.

Succesul ultimului turneul Queen în formula originală s-a datorat şi apariţiei iconice a trupei în spectacolul Live Aid cu un an mai devreme.

Trupa nu a mai susţinut un alt turneu vreme de 19 ani, când a lansat Queen + Paul Rodgers. Noua formulă, din 2005, a fost stabilită după moartea solistului Freddie Mercury pe 24 noiembrie 1991, şi retragerea basistului John Deacon 1997.

Trupa Queen a lansat 15 albume până la destrămarea ei, în 1991, după decesul lui Freddie Mercury, din cauza maladiei SIDA.

Piese ca "Bohemian Rhapsody" şi "Don't Stop Me Now", compuse de Mercury, au intrat în panteonul rockului şi o nouă generaţie de artişti, printre care Lady Gaga, Robbie Williams, Foo Fighters şi Muse, revendică influenţa trupei Queen.

Concertele în care Mercury cânta "We Are The Champions", "Killer Queen", "Crazy Little Thing Called Love" sunt considerate momente antologice, iar "We Will Rock You", comedia muzicală lansată în 2002 pe baza hiturilor trupei, a fost pusă în scenă în lumea întreagă şi se joacă încă în teatrele londoneze.

În peste patru decenii de existenţă, Queen a înregistrat vânzări de sute de milioane de unităţi, fiind şi în prezent în rândul primelor 10 trupe cu cele mai mari vânzări pe iTunes. În palmaresul muzicienilor se numără un trofeu MTV Global Icon, două piese incluse în Grammy Hall of Fame - "We Will Rock You" şi "We Are the Champions". Queen a fost prima trupă care a vândut peste şase milioane de exemplare ale unui album în Marea Britanie, cu materialul "Greatest Hits".

Şi după moartea solistului Freddie Mercury, Queen a rămas una dintre cele ma respectate trupe din istoria rock.

După o primă apariţie împreună, în 2009, în finala show-ului "American Idol", urmată de o reprezentaţie pe scena MTV Europe Music Awards, Adam Lambert a devenit într-un timp foarte scurt o prezenţă nelipsită din formula live a trupei Queen, alături de care a susţinut numeroase concerte şi show-uri televizate în perioada 2012 - 2013, iar în 2014 – 2016 continuând cu o serie de turnee la nivel mondial.

Piesele trupei Queen se regăsesc pe 9 august la Smart Radio. Ascultă Smart Radio aici http://www.smartradio.ro/

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici