"Avatar" a avut încasări de 27 de milioane de dolari în prima zi de proiecţii în SUA

Filmul "Avatar", cel mai recent SF regizat de James Cameron, realizat în format 3D, a obţinut încasări de 27 de milioane de dolari în prima zi de proiecţii în cinematografele din Statele Unite şi Canada, informează variety.com.

40 afișări
Imaginea articolului "Avatar" a avut încasări de 27 de milioane de dolari în prima zi de proiecţii în SUA

"Avatar" a avut încasări de 27 de milioane de dolari în prima zi de proiecţii în SUA

Lansat la aproape 12 ani de la "Titanic", regizat tot de James Cameron, filmul "Avatar" a rulat, începând de vineri, în 3.452 de săli de cinematograf din America de Nord.

Prima zi de proiecţii a filmului "Avatar" reprezintă un record pentru studiourile 20th Century Fox în clasamentul lansărilor din decembrie. Precedentul record al companiei Fox a fost "Epoca de Gheaţă 2: Dezgheţul", lansat în decembrie 2006, care a generat încasări de 21,8 milioane de dolari.

În clasamentul celor mai profitabile lansări din luna decembrie, "Avatar" s-a situat în urma filmului SF "Legenda vie/ I Am Legend", cu Will Smith în rolul principal, lansat în 2007, care a avut încasări de 30,1 milioane de dolari în prima zi de proiecţii. Recordul absolut este deţinut de "Stăpânul inelelor: Întoarcerea regelui", lansat în decembrie 2003, cu încasări de 34,5 milioane de dolari.

Specialiştii consideră, însă, că încasările totale obţinute de "Avatar" în acest weekend ar putea fi afectate de furtuna de zăpadă care a afectat coasta de est a Statelor Unite.

Cu un buget estimat de 300 - 500 de milioane de dolari - deocamdată nicio cifră oficială nu a fost comunicată -, cel mai recent film SF regizat de James Cameron a devenit cel mai scump lungmetraj din toate timpurile, fiind, totodată, filmul care a împins cel mai departe limitele tehnicilor de "performance capture" (digitalizare a jocului actorilor) şi a tehnicilor 3D în cinematografie.


James Cameron este regizorul lungmetrajului "Titanic", film premiat cu 11 Oscaruri, care a avut încasări de 1,8 miliarde de dolari la nivel mondial - cele mai mari încasări din istoria cinematografiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici