BBC: Marea Neagră, tratată zeci de ani ca un coş de gunoi al ţărilor din Est, a ajuns cea mai poluată din Europa

BBC prezintă într-un material video situaţia dramatică a Mării Negre, care moare treptat din cauza poluării. Specialiştii discută despre cauzele poluării, efectele nocive ale acesteia, dar oferă şi soluţii pentru un viitor mai bun.

2745 afișări
Imaginea articolului BBC: Marea Neagră, tratată zeci de ani ca un coş de gunoi al ţărilor din Est, a ajuns cea mai poluată din Europa

BBC: Marea Neagră, tratată zeci de ani ca un coş de gunoi al ţărilor din Est, a ajuns cea mai poluată mare din Europa.

BBC atrage atenţia asupra faptului că Marea Neagră este tratată de zeci de ani ca un coş de gunoi al Europei de Est, în apele acesteia ajungând zilnic deşeuri. Marea Neagră are de două ori mai mult gunoi marin (adică numărul de obiecte plutitoare pe kilometru pătrat) decât Marea Mediterană: „Este cea mai gravă situaţie de acest fel din Europa”, relatează sursa citată.

Oamenii din Ucraina au fost deja avertizaţi să evite scăldatul în apa Mării Negre pentru că  aceasta nu atinge standardele de siguranţă, a relatat BBC. Atenţionarea nu i-a speriat însă pe cei hotărâţi să înoate, care ignoră pericolele şi nu realizează efectele nocive asupra sănătăţii. 

Jonah Fisher de la BBC s-a alăturat cercetătorilor care încearcă să descopere dacă şi cum poate fi protejată de poluare marea din estul Europei, analizând nivelul de contaminare atât la suprafaţă, cât şi în adâncuri. Specialiştii sunt totuşi optimişti. În zonele care au fost curăţate sistematic, o ameliorare a situaţiei este deja vizibilă, lucru care le dă speranţă că Marea Neagră încă mai poate fi salvată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici