Berlusconi, cel mai costisitor oaspete al premierului bulgar Boiko Borisov

Premierul italian, Silvio Berlusconi, a fost cel mai costisitor oaspete al omologului său bulgar, Boiko Borisov, potrivit unor informaţii furnizate de Consiliul de Miniştri, la solicitarea ziarului Trud, în baza legii Accesului la informaţii publice, relatează site-ul Novinite.com.

82 afișări
Imaginea articolului Berlusconi, cel mai costisitor oaspete al premierului bulgar Boiko Borisov

Berlusconi, cel mai costisitor oaspete al premierului bulgar Boiko Borisov (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În timpul vizitei lui Berlusconi la Sofia, în octombrie 2009, 40 de persoane, dintre care numai nouă erau italieni, au fost invitate la dineul oficial. Factura a fost de 9.038 de leva (circa 4.500 de euro), sau 227 de leva (circa 110 euro) de persoană.

Al doilea cel mai scump dineu a fost pentru premierul georgian Nika Gilauri şi a avut loc la restaurantul hotelului Sheraton. Patru persoane au participat la această cină, iar costurile s-au ridicat la 632 de leva (circa 300 de euro) sau 158 de leva (80 de euro) de persoană.

Borisov şi Gilauri au participat la o altă cină împreună, la hotelul Kempinski Zografski, în prezenţa a 40 de invitaţi. Factura pentru aceasta a fost de 5.909 leva (aproape 3.000 de euro) sau 148 de leva (75 de euro) de persoană.

Dineul organizat pentru cancelarul german, Angela Merkel, a costat 86 de leva (circa 40 de euro) de persoană.

De la începutul mandatului său de premier, Borisov a avut 478 de invitaţi la cine oficiale, costul total ridicându-se la 55.289 de leva (peste 27.000 de euro) sau în medie 116 leva (58 de euro) de persoană.

Prin comparaţie, un oaspete la cină al preşedintelui american Barack Obama costă contribuabilii americani în medie 1.660 de dolari (circa 1.200 de euro), scrie ziarul Trud.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici