Bijuterii care au aparţinut scriitoarei Agatha Christie, scoase la licitaţie

Bijuterii care au aparţinut scriitoarei Agatha Christie, respectiv o broşă cu diamant din secolul al XIX-lea şi un inel de logodnă, vor fi scoase la vânzare, pe 8 octombrie, la licitaţia casei Bonhams din Londra, informează contactmusic.com.

286 afișări
Imaginea articolului Bijuterii care au aparţinut scriitoarei Agatha Christie, scoase la licitaţie

Bijuterii care au aparţinut scriitoarei Agatha Christie, scoase la licitaţie, în octombrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, la licitaţia organizată la Londra, se estimează ca broşa va fi vândută cu 13.600 de dolari, iar inelul de logodnă cu 8.500 de dolari.

Deţinătorul obiectelor preţioase a găsit bijuteriile într-un geamantan închis pe care l-a cumpărat de la un eveniment organizat în curtea casei fostei scriitoare, la care au fost vândute obiecte care au aparţinut autoarei. Aceasta a plătit 170 de dolari pentru valiză, care i-a fost înmânată fără cheie, descoperind bijuteriile abia în 2010.

Agatha Christie, creatoarea detectivului Hercule Poirot, a murit în 1976. Hercule Poirot apare în 33 de romane şi în 51 de nuvele publicate, între 1920 şi 1975, de Agatha Christie.

Agatha Christie a vândut peste un miliard de romane în Marea Britanie şi un alt miliard de romane traduse în alte limbi pe plan internaţional. Romanele sale sunt depăşite, din punct de vedere al vânzărilor, doar de Biblie şi de opera lui William Shakespeare.

Agatha Mary Clarissa, Lady Mallowan, cunoscută în general ca Agatha Christie, a fost o scriitoare britanică de romane, povestiri scurte şi piese de teatru poliţiste. A scris şi romane de dragoste, sub pseudonimul Mary Westmacott, dar acestea sunt mai puţin cunoscute, neavând acelaşi succes la public. Operele sale, în principal cele care au ca personaje principale pe Hercule Poirot sau Miss Jane Marple, au făcut ca Agatha Christie să fie numită "Regina Crimei", ea fiind considerată drept unul dintre cei mai importanţi şi inventivi autori ai genului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici