Boc şi Uioreanu s-au plimbat cu bicicleta în Iulius Parc, inaugurat cu o investiţie de două milioane euro - FOTO

Primarul din Cluj, Emil Boc, şi şeful CJ, Horea Uioreanu, s-au plimbat cu bicicletele în Iulius Parc, inaugurat, miercuri, în urma unei investiţii de două milioane de euro, înainte de a merge în parc ei având o dispută legată de instituţia căreia îi aparţine terenul pe care a fost amenajat parcul.

890 afișări
Imaginea articolului Boc şi Uioreanu s-au plimbat cu bicicleta în Iulius Parc, inaugurat cu o investiţie de două milioane euro - FOTO

Emil Boc (Imagine: Primăria Cluj-Napoca)

Primarul Emil Boc, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, şi omul de afaceri Iulian Dascălu au tăiat panglica, miercuri, la Iulius Parc, amenajat în vecinătatea unui mall din Cluj-Napoca, pe o latură a Lacului de Vest din cartierul Gheorgheni, după care cei trei au făcut o plimbare cu bicicleta, pentru a testa noua pistă realizată pe malul lacului.

Proprietarul Iulius Group, Iulian Dascălu, a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută înainte de inaugurare, că investiţia în noul parc se ridică la două milioane de euro.

"Investiţia în Iulius Parc este de două milioane de euro şi este una a Iulius Group. Amenajarea a durat patru luni şi include lucruri de divertisment, este un parc plin de viaţă. Mulţumesc partenerilor, Primăria Cluj-Napoca şi Consiliul Judeţean Cluj. Cluj-Napoca este singurul oraş din România în care dezvoltatorii sunt traşi după oraş, în alte oraşe dezvoltatorii trag oraşul", a spus Dascălu.

În conferinţa de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, şi primarul Emil Boc au avut un schimb de replici, fiecare susţinând că parcul a fost amenajat pe terenul aflat în proprietatea instituţiei pe care o reprezintă.

Disputa a fost aplanată de Iulian Dascălu, care a precizat că terenul aparţine atât municipalităţii, cât şi Consiliului Judeţean, fiind vorba despre "un efort comun".

Horea Uioreanu (PNL) a menţionat că în primăvară vor fi achiziţionate bărci şi hidrobiciclete pentru a putea fi folosite pe lac.

"Nu există în Cluj-Napoca un parc realizat la asemenea standarde, ştacheta a fost ridicată foarte sus, sperăm că va fi depăşită în alte proiecte. Clujenii meritau un asemenea parc", a spus Uioreanu.

Emil Boc a afirmat, la rândul său, că Iulius Parc va fi unul de referinţă pentru Transilvania, fiind un model naţional de parteneriat "public-privat şi public-public şi de implicare în viaţa comunităţii locale".

"Parcul va fi oază de verdeaţă, de petrecere a timpului liber, de agrement", a spus Boc.

Parcul a fost amenajat de compania Iulius Group pe un teren de circa 30.000 de metri pătraţi, lucrările fiind începute în luna iulie şi fiind plantaţi peste 18.000 de arbuşti şi 400 de arbori maturi, cu înălţimi între 7 şi 11 metri, din specii precum stejar, cedru, carpen, tei, prun roşu, fag roşu sau pin negru.

De asemenea, parcul dispune de 10.000 de metri pătraţi de gazon adus din Austria şi de circa 6.500 de metri cubi de sol special, vegetaţia fiind irigată printr-un sistem computerizat.

În Iulius Parc există o arteră pietonală suspendată parţial deasupra lacului, un debarcader din lemn, o pistă de biciclete şi de alergare, realizată din asfalt roşu şi 40 de stâlpi de iluminat cu LED-uri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici