Video Bolizii de milioane de euro de la Gumball au ajuns în România - VIDEO

Bolizi de milioane de euro au intrat, vineri, în România, prin punctul de trecere a frontierei de pe autostrada Nădlac-Arad pentru a participa la Gumball 3000, un raliu caritabil care a început în Irlanda şi însumează aproape 5.000 de kilometri.

5043 afișări

Participanţii la raliu au pornit din Irlanda, au traversat Marea Britanie, Franţa, Luxemburg, Germania, Cehia, Italia şi Ungaria şi au intrat în România prin punctul de trecere a frontierei de pe autostrada Nădlac-Arad. Încă de la intrarea în ţară însă, şoferii de lux au fost atenţionaţi de către poliţişti să circule cu viteză normală, legală.

În fiecare maşină se află câte doi participanţi, care pot fi urmăriţi online în timp real, la adresa http://www.gumball.locate.global/.

Taxa de participare la raliu este de 40.000 lire sterline.

Maşinile sunt foarte scumpe, mărci exclusiviste, care costă sute de mii de euro. Alte zeci de mii de euro sunt investite înaintea fiecarui raliu pentru fiecare maşină.

Printre maşinile participante se regăseşte şi celebrul Batmobil, aşa că mulţi fani i-au aşteptat pe participanţi chiar în vamă pentru a vedea bolizii.

"Ca sa vad maşinile am venit, orice maşină care intră prin graniţa asta şi este destul de interesantă ca să mă pasioneze. Ştiu că vine şi David Hasselhoff, aştept şi un Skyline Skylan, dar nu ştiu dacă o să vină", a spus un tânăr venit să vadă maşinile.

"Nu sunt drumuri pentru astfel de maşini la noi în România, vor constata şi ei după ce trec mai departe de Lugoj, am văzut pe site-ul lor că au ales traseul Timişoara-Lugoj-Deva-Sibiu, unde vor face prima oprire, este crunt drumul. Acum să vedem şi noi într-un final câte maşini ajung până la Bucureşti întregi", a mai precizat un bărbat venit să vadă maşinile.

Participanţii au fost încântaţi să vorbească despre maşinile lor, în care au investit nu doar bani, ci şi multă pasiune.

"Suntem bucuroşi să fim în România, am mai fost la Bucureşti o dată înainte, dar suntem nerăbdători să ne oprim în Transilvania, să vedem oamenii care să vadă toate aceste maşini frumoase. Ne place să întâlnim oameni, e distractiv, este o bună oportunitate să realizăm şi o cauză caritabilă", a declarat Jim, unul dintre participanţi.

"Eu sunt din Austria şi trăiesc în Cehia, mă bucur să fim aici, am prieteni în România, la Timişoara, apoi mergem la Sibiu şi Bucureşti", a declarat un alt participant.

"Este un raliu, este o experienţă. Am început duminică în Dublin, Irlanda, am condus prin Marea Britanie, Germania, Ungaria, suntem foarte încântaţi să fim aici pentru că este minunat că le putem arăta românilor maşinile, aşteptăm un weekend minunat. E minunat, e spectacol, oamenii vin să vadă maşinile, să se bucure de ele, avem circa două milioane de vizitatori pe tot drumul din Dublin la Bucureşti", a spus un alt participant.

"Sunt pentru prima dată în România, e minunat să fim aici, nu am auzit nimic de drumurile din România, dar România este o ţară europeană, sunt sigur că pentru noi va fi o experienţă minunată", a spus un alt participant.

"Oamenii sunt prietenoşi, e minunat că venim aici, maşina cu care sunt atinge maximum 200 mile pe oră, dar vom păstra viteza legală, bineînţeles", a spus un alt participant.

În România, bolizii se vor opri la Sibiu şi Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici