Brad Pitt negociază pentru a juca într-un nou film regizat de Angelina Jolie

Actorul american Brad Pitt se află în negocieri avansate pentru a interpreta rolul principal într-un nou lungmetraj ce va fi regizat de soţia lui, actriţa Angelina Jolie, care se va intitula "Africa".

380 afișări
Imaginea articolului Brad Pitt negociază pentru a juca într-un nou film regizat de Angelina Jolie

Brad Pitt negociază pentru a juca într-un nou film regizat de Angelina Jolie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei doi actori s-au îndrăgostit în timpul filmărilor de la "Domnul şi doamna Smith/ Mr. & Mrs. Smith" în 2005. Angelina Jolie şi Brad Pitt, care s-au căsătorit în vara anului trecut, au încheiat de curând filmările pentru cea de-a doua colaborare cinematografică a lor, filmul "By The Sea", al treilea lungmetraj regizat de actriţa americană. Potrivit unor informaţii deocamdată neconfirmate, Brad Pitt se află în negocieri avansate pentru a juca într-un nou film regizat de soţia sa, "Africa", informează dailymail.co.uk.

"Africa" va fi un film biografic despre viaţa paleoantropologului Richard Leakey şi campaniile organizate de acesta contra braconajului cu fildeş, un flagel care ameninţă populaţia de elefanţi din Africa.

Scenariul este semnat de Eric Roth, recompensat cu Oscar pentru filmul "Forrest Gump".

"Am simţit întotdeauna o conexiune profundă cu Africa şi cultura ei", a declarat Angelina Jolie într-un comunicat de presă, în septembrie 2014.

"Richard Leakey s-a remarcat în timpul conflictelor violente cu braconierii de elefanţi graţie felului său profund de a înţelege amprenta pe care omul o lasă asupra mediului şi graţie unui profund simţ al responsabilităţii faţă de lumea din jur", a adăugat actriţa americană.

Angelina Jolie va fi asistată în acest proiect cinematografic de directorul de imagine Roger Deakins, cu care a colaborat şi la filmul ei "Unbroken", un proiect produs de Universal Pictures despre viaţa lui Louis Zamperini, un fost atlet olimpic devenit erou de război. Filmul "Unbroken" a fost lansat pe marile ecrane nord-americane în luna decembrie.

Richard Leakey, născut pe 19 decembrie 1944, la Nairobi, este un paleoantropolog kenyan. El este al doilea dintre cei trei fii ai lui Louis şi Mary Leakey, doi paleontologi şi arheologi kenyeni. Richard Leakey a lucrat cu precădere în partea de est a Africii, în special în Kenya, înainte de a se implica în politica acestei ţări.

În timp ce părinţii lui au lucrat în principal în Tanzania şi în regiunea Olduvai, Richard Leakey şi-a desfăşurat cercetările paleontologice într-o altă zonă din Valea Marelui Rift African din nordul Kenyei. Principalele sale descoperiri au fost realizate în jurul Lacului Turkana din Kenya. Primele reuşite au apărut în anii 1970: numeroase fosile de Homo habilis, Homo rudolfensis, Homo ergaster. Apoi, în partea de vest a Lacului Turkana, a făcut una dintre cele mai spectaculoase descoperiri ale sale, în 1984, supranumită "băiatul din Turkana". Acele fosile, care au primit numele de cod "KNM-WT 15000", reprezintă până în zilele noastre scheletul cel mai bine conservat de Homo ergaster.

Richard Leakey a fost, de asemenea, directorul Departamentului de conservare a vieţii sălbatice din Kenya, o funcţie care i-a permis să iniţieze o serie de acţiuni eficiente, inclusiv de distrugere a colţilor de elefanţi confiscaţi de la braconieri, pentru ca acele cantităţi considerabile de fildeş să nu ajungă din nou pe piaţa neagră şi pentru a demonstra astfel că autorităţile naţionale nu intenţionează să facă profit de pe urma braconajului.

Angelina Jolie, care a câştigat premiul Oscar pentru rol secundar, în 2000, cu rolul din "Tinereţe furată/ Girl, Interrupted", a fost nominalizată pentru a doua oară la premiile Oscar în februarie 2009, pentru rolul din "Schimbul/ Changeling", regizat de Clint Eastwood. Angelina Jolie a devenit celebră graţie rolului principal din franciza "Lara Croft" şi a jucat în multe producţii cu succes la public, precum "Domnul şi doamna Smith", "Speranţa moare ultima/ A Mighty Heart", "Gia", "Dispari în 60 de secunde", "Alexandru", "Beowulf", "Wanted" şi "Kung Fu Panda". Ea a debutat ca regizor în 2011, cu lungmetrajul "In the Land of Blood and Honey", nominalizat la Globurile de Aur din 2012, la categoria "cel mai bun film străin". Al doilea lungmetraj regizat de actriţa americană, "De neînvins/ Unbroken", a fost inclus pe prestigioasa listă a celor mai bune 10 pelicule ale anului 2014 întocmită de Institutul de Film American (American Film Institute/ AFI).

Angelina Jolie are o relaţie de nouă ani cu Brad Pitt, pe care l-a cunoscut pe platoul de filmare al peliculei "Domnul şi doamna Smith/ Mr. & Mrs. Smith", unde interpretează un cuplu de asasini profesionişti. Atracţia dintre cele două staruri, atât de palpabilă pe marele ecran, s-a transpus în scurt timp şi în viaţa reală. Brad Pitt a divorţat de actriţa Jennifer Aniston în 2005, după patru ani şi jumătate de căsnicie, pentru a fi împreună cu Jolie.

Cei doi actori, botezaţi de presa de la Hollywood "Brangelina", s-au căsătorit în vara anului 2014 şi au şase copii: trei adoptaţi - Maddox, născut în august 2001, în Cambodgia, Zahara, născută în ianuarie 2005, în Etiopia, şi Pax, născut în noiembrie 2003, în Vietnam - şi trei biologici, Shiloh, născută în mai 2006, şi gemenii Knox şi Vivienne, născuţi în iulie 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici