Brian Johnson, solistul trupei AC/DC, a obţinut un doctorat în muzică

Brian Johnson, solistul trupei rock AC/DC, a declarat că a rămas "fără voce", miercuri, în momentul în care a obţinut un doctorat în muzică şi a fost recompensat cu o diplomă cu titlu onorific din partea Universităţii Northumbria din oraşul britanic Gateshead.

639 afișări
Imaginea articolului Brian Johnson, solistul trupei AC/DC, a obţinut un doctorat în muzică

Brian Johnson, solistul trupei AC/DC, a obţinut un doctorat în muzică

Rockerul britanic, a cărui voce este "una dintre cele mai uşor de recunoscut din istoria muzicii rock", a fost recompensat la vârsta de 67 de ani pentru "contribuţia semnificativă adusă industriei muzicale", a declarat Andrew Wathey, rectorul Universităţii Northumbria.

"Contează foarte mult să fii premiat de propriul tău oraş", a declarat, cu emoţie, solistul trupei AC/DC. "Aproape că am pielea de găină, cred că am rămas fără voce", a completat acesta.

Malcolm Young, un australian născut în Scoţia, a înfiinţat trupa AC/DC alături de fratele său mai tânăr, Angus, în anul 1973. AC/DC a reuşit să treacă peste un moment dificil în carieră, atunci când solistul ei, Bon Scott, a murit în 1980.

Brian Johnson s-a alăturat grupului AC/DC în anul 1980. Primul lor album comun, "Back in Black", s-a vândut în peste 22 milioane de copii în Statele Unite ale Americii, ocupând locul al doilea în topul celor mai bine vândute albume în această ţară, după legendarul material discografic "Thriller" al cântăreţului Michael Jackson.

În luna aprilie, trupa australiană a anunţat că Malcolm Young, chitarist şi membru fondator al trupei AC/DC, va părăsi acest grup rock celebru din cauza unei probleme de sănătate. Membrii trupei AC/DC nu au precizat natura bolii cu care a fost diagnosticat Malcolm Young şi nici nu au spus dacă vor renunţa la concerte din cauza absenţei unuia dintre membrii fondatori ai grupului.

Trupa de hard rock AC/DC a fost înfiinţată la Sydney în 1973 şi este formată din Brian Johnson (voce), Angus Young (chitară solo), Malcolm Young (chitară ritmică), Cliff Williams (bas) şi Phil Rudd (baterie).

Într-o carieră de patru decenii, formaţia australiană a lansat numeroase piese de succes precum "Back in Black", "Big Jack", "Thunderstruck", "Black Ice", "You Shook Me All Night Long", "Let There Be Rock", "Highway to Hell" şi "For Those About to Rock (We Salute You)". Cele 16 albume de studio ale trupei AC/DC (14 lansate pe plan mondial şi două lansate doar în Australia) s-au vândut în peste 200 de milioane de copii pe plan mondial.

Trupa AC/DC a susţinut, pe 16 mai 2010, un concert la Bucureşti, unde au participat aproximativ 60.000 de spectatori. Trupa australiană a adus în Capitală show-ul "Black Ice", care a promovat cel de-al 16-lea material de studio al ei, lansat în octombrie 2008. Turneul, primul după "Stiff Upper Lip", susţinut de AC/DC în 2000/2001, a avut zeci de concerte sold out în întreaga lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici