Brian May, chitaristul trupei Queen, şi Kerry Ellis concertează în premieră la Bucureşti, în 2016 - VIDEO

Brian May, chitaristul legendarei trupe Queen, compozitor, producător şi unul dintre cei mai cunoscuţi muzicieni ai lumii, şi Kerry Ellis, una dintre noile vedete de pe Broadway (New York) şi West End (Londra), vor concerta în premieră la Bucureşti, la Sala Palatului, pe 14 martie 2016.

2209 afișări
Imaginea articolului Brian May, chitaristul trupei Queen, şi Kerry Ellis concertează în premieră la Bucureşti, în 2016 - VIDEO

Brian May, chitaristul trupei Queen, şi Kerry Ellis concertează în premieră la Bucureşti, în 2016 (Imagine: Captura Video)

Show-ul de la Bucureşti este inclus în cea de-a doua parte a turneului "One Voice", care cuprinde alte 11 concerte în Europa de est, programate pentru luna martie a anului următor: 2 martie - Cracovia (Polonia), 3 martie - Ostrava (Cehia), 5 martie - Zlin (Cehia), 6 martie - Brno (Cehia), 8 martie - Praga (Cehia), 9 martie - Bratislava (Slovacia), 11 martie - Budapesta (Ungaria), 12 martie - Budapesta (Ungaria), 14 martie - Bucureşti (Romania), 16 martie - Sofia (Bulgaria), 17 martie - Belgrad (Serbia).

Brian May este unul dintre membrii fondatori ai trupei Queen, alături de regretatul Freddie Mercury şi de toboşarul Roger Taylor, fiind, totodată, compozitorul câtorva dintre cele mai cunoscute piese ale formaţiei: "We Will Rock You", "I Want It All", "Who Wants to Live Forever" şi "The Show Must Go On". Deşi moartea lui Freddie, în 1991, a însemnat şi o ruptură în cadrul trupei, Brian May a reuşit, alături de Roger Taylor, să readucă pe scenă esenţa muzicii Queen, susţinând o serie de turnee cu diferiţi solişti, ca Paul Rodgers (2004 - 2009) şi Adam Lambert (din 2011).

Brian May este considerat, totodată, unul dintre cei mai buni chitarişti ai lumii, acesta ocupând poziţia a şaptea în clasamentul realizat de Planet Rock, a 26-a în lista celor de la Rolling Stone şi a doua în urma voturilor strânse de Guitar World în 2012.

Colaborarea dintre Brian May şi Kerry Ellis a început după întâlnirea acestora în Londra, la audiţiile pentru "We Will Rock You - The Musical". Brian May a produs albumul artistei intitulat "Anthems", care a fost promovat de un prim turneu susţinut împreună în 2011. Acesta a fost urmat de "Born Free Tour" - o serie de show-uri acustice, la finalul cărora, în 2013, cei doi au lansat şi un album live cu imagini din primele concerte ale turneului, reunite sub numele "Acoustic by Candlelight".

Piesa "One Voice", cel mai recent proiect al duoului, este una extrem de specială pentru Brian May.

"Această melodie este «artă pentru artă»! Este un material de care sunt extrem de mândru, datorită lui Kerry - a cărei voce este cu adevarat magnifică, dar şi a mesajului foarte clar pe care această piesă îl transmite: ai o voce... vocea ta poate schimba ceva!", a spus May.

Lansarea acestui single a fost urmată şi de turneul cu acelaşi nume, care, anul următor, îi va aduce pe cei doi pentru prima dată la Bucureşti.

Biletele pentru concertul de la Bucureşti pot fi achiziţionate începând de joi, de pe www.eventim.ro şi din reţelele afiliate, la mai multe categorii de preţ (între 121,50 de lei şi 436,50 de lei, la care se adaugă comisioane), în funcţie de distanţa faţă de scenă, informează organizatorii evenimentului, Emagic.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici