Buget de 1 miliard de dolari pentru un film despre viaţa profetului Mahomed

Compania Alnoor Holding cu sediul în Qatar a anunţat, marţi, că bugetul unui film în şapte părţi despre viaţa profetului Mahomed va fi de 1 miliard de dolari.

406 afișări
Imaginea articolului Buget de 1 miliard de dolari pentru un film despre viaţa profetului Mahomed

Buget de 1 miliard de dolari pentru un film despre viaţa profetului Mahomed (Imagine: Shutterstock)

În 2009, acelaşi proiect cinematografic avea un buget de producţie fixat la 1,5 milioane de dolari.

Personajul Mahomed nu va apărea însă în film, respectând tradiţia islamică, care interzice orice formă de reprezentare a profeţilor.

Această producţie cinematografică va avea "şapte părţi în loc de trei, cât fuseseră anunţate iniţial, şi un buget total de 1 miliard de dolari", a declarat Ahmed Al-Hachemi, preşedintele Alnoor Holding.

"Echipa de experţi a terminat de scris scenariul, după ce a depăşit multe provocări artistice şi dramatice", a adăugat el.

Alnoor Holding anunţase, în 2009, că va strânge fonduri pentru o epopee cinematografică produsă de Barrie Osborne, un producător de la Hollywood, cunoscut mai ales pentru francizele "Stăpânul inelelor" şi "The Matrix".

Şeicul Yussef al-Qaradaoui, influentul teolog din Qatar de origine egipteană, ale cărui emisiuni difuzate de postul de televiziune Al-Jazeera înregistrează audienţe foarte mari în lumea musulmană, va fi consultant tehnic pentru acest proiect.

Alnoor a anunţat că filmul va fi turnat în engleză şi va fi tradus în alte limbi, "pentru a corecta proasta imagine pe care societăţile occidentale le au despre Islam".

În septembrie, un film cu buget redus produs în Statele Unite, intitulat "Inocenţa musulmanilor", care îl descria pe profetul Mahomed ca pe un hoţ cu practici deviante, a stârnit reacţii violente şi atacuri soldate uneori cu victime în mai multe ţări musulmane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici