Câinii Corgi, preferaţi de regina Elizabeth a II-a, pe cale de dispariţie

Rasa de câini Corgi, animalele de companie preferate ale reginei Marii Britanii, Elizabeth a II-a, sunt ameninţaţi cu dispariţia, anunţă Kennel Club, cea mai importantă instituţie pentru protejarea câinilor de rasă din această ţară.

1160 afișări
Imaginea articolului Câinii Corgi, preferaţi de regina Elizabeth a II-a, pe cale de dispariţie

Câinii Corgi, preferaţi de regina Elizabeth a II-a, pe cale de dispariţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Câinele Corgi galez Pembroke - un câine pentru paza turmelor din Ţara Galilor, de talie mică şi recunoscut pentru lătratul său sonor - a fost trecut pe lista "speciilor care trebuie ţinute sub observaţie" de către Kennel Club, care de la începutul anului, nu a emis decât 241 de pedigriuri.

Dacă limita decisivă de 300 de înregistrări nu va fi depăşită până la sfârşitul lunii decembrie, câinele Corgi va fi considerat pentru prima oară, începând cu ianuarie 2014, "o rasă autohtonă ameninţată", precizează oficialii clubului britanic.

Responsabil pentru scăderea numărului de câini Corgi ar fi, conform unui editorial publicat luni în cotidianul conservator Daily Telegraph, fostul guvern laburist, care în 2007 a promulgat o lege prin care s-a interzis tăierea cozii câinilor din această rasă, ceea ce "le-a schimbat alura" şi le-a afectat aspectul estetic.

Câinii Corgi au pătruns în familia regală în 1933, în timpul domniei lui George al VI-lea. Regina Elisabeta a II-a a crescut la Palatul Buckingham în jur de 40 de exemplare, de la vârsta de 18 ani, patrupedele fiind imortalizate alături de regină în fotografii oficiale sau în tablouri.

Pierderea interesului faţă de câinii Corgi apare în momentul în care în topul zece al câinilor preferaţi de britanici a intrat o rasă înrudită de origine străină, şi anume buldogul francez, arată Kennel Club.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici