Candidatura unui MOTAN la primăria unui oraş devine un fenomen pe reţelele de socializare - FOTO

Candidatura unui motan pe nume Morris la primăria oraşului mexican Xalapa a început ca o glumă, dar s-a transformat într-un fenomen pe reţelele de socializare, ilustrând nemulţumirea populaţiei faţă de politicieni, relatează The Guardian, în ediţia electronică.

668 afișări
Imaginea articolului Candidatura unui MOTAN la primăria unui oraş devine un fenomen pe reţelele de socializare - FOTO

Candidatura unui motan la primăria unui oraş devine un fenomen pe reţelele de socializare (Imagine: Facebook)

"Morris a devenit expresia a cât de mult s-au săturat oamenii de toate partidele şi de sistemul politic care nu ne reprezintă", afirmă Sergio Chamorro, proprietarul candidatului cu blană, al cărui slogan de campanie a fost: "Te-ai săturat să votezi pentru şobolani? Votează o pisică", scrie The Guardian.

Pagina de Facebook pentru El Candigato Morris ("gato" însemând "pisică" în spaniolă) are în prezent peste 130.000 de "like", mult mai multe decât cele ale oricărui alt candidat înregistrat în cursa pentru primăria oraşului Xalapa, capitala statului Veracruz. Alegerile locale din Mexic vor avea loc în aproximativ jumătate de ţară la 7 iulie.

Pagina de Facebook şi site-ul de Internet ale lui Morris sunt pline de fotografii, filmuleţe şi sloganuri trimise de susţinătorii din toată ţara.

"Adevărul este că Morris nu ne mai aparţine. El aparţine fanilor săi", a declarat Chamorro.

Morris a inspirat şi alte candidaturi de animale în alte oraşe mexicane: un măgar în Ciudad Juarez,un câine în Oaxaca şi un pui de găină în Tepic. Niciunul însă nu a devenit la fel de popular ca motanul.

Directorul institutului electoral din Veracruz, care organizează alegerile în stat, a cerut populaţiei să nu îşi irosească voturile optând pentru Morris. "Este important să votaţi pentru candidaţii înregistraţi", a declarat Carolina Viveros. "Vă rog", a adăugat ea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici