Ce cadou a primit Angelina Jolie de la ministrul de Externe al Irakului

Angelina Jolie a primit un cadou simbolic de la ministrul de Externe irakian, care a dorit să onoreze astfel eforturile umanitare depuse de actriţa americană în favoarea refugiaţilor din lumea întreagă.

859 afișări
Imaginea articolului Ce cadou a primit Angelina Jolie de la ministrul de Externe al Irakului

Angelina Jolie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actriţa americană a efectuat în urmă cu câteva zile un turneu în Orientul Mijlociu în cadrul unei campanii de promovare a cauzei refugiaţilor sirieni, obligaţi să îşi părăsească ţara din cauza războiului civil în care sunt implicate grupări de rebeli şi forţe guvernamentale siriene, informează femalefirst.co.uk.

În calitatea ei de trimis special al Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), Angelina Jolie a vizitat sâmbătă o tabără de refugiaţi sirieni din Irak şi s-a întâlnit cu această ocazie pentru o rundă de discuţii cu ministrul de Externe irakian, Hoshya Zebari, la Bagdad.

Ministrul irakian a ţinut să îi mulţumească artistei americane pentru eforturile umane pe care le depune şi i-a oferit acesteia o cutie roşie conţinând un cadou simbolic.

Înainte de vizita în Irak, Angelina Jolie s-a deplasat în Iordania, Liban şi Turcia, ţări care găzduiesc la rândul lor un număr foarte mare de refugiaţi din Siria.

În luna aprilie, UNHCR a luat decizia de a-i acorda Angelinei Jolie titlul de trimis special, întrucât actriţa americană a dovedit în ultimul deceniu, de când a devenit ambasadoare a bunăvoinţei pentru UNHCR, un angajament excepţional faţă de cauza persoanelor refugiate. Angelina Jolie a donat în ultimii ani peste 5 milioane de dolari programelor iniţiate de ONU pentru ajutorarea persoanelor refugiate din lumea întreagă.

Angelina Jolie, care a deţinut titlul de ambasadoare a bunăvoinţei pentru Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (United Nations High Commissioner for Refugees/ UNHCR) din 2001 până în aprilie 2012, a vizitat în această perioadă peste 40 de tabere de refugiaţi pe plan mondial.

Angelina Jolie, care a fost nominalizată pentru a doua oară la premiile Oscar în februarie 2009, pentru rolul din "Schimbul/ Changeling", regizat de Clint Eastwood, a devenit celebră graţie rolului principal din franciza "Lara Croft", a jucat în multe producţii cu succes la public, precum "Dl şi dna Smith", "A Mighty Heart", "Gia", dar a câştigat şi premiul Oscar pentru rol secundar, în 2000, cu rolul din "Tinereţe furată/ Girl, Interrupted". Ea a fost nominalizată la ediţia de anul acesta a Globurilor de Aur, la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină", pentru debutul său în regie, "In the Land of Blood and Honey".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici