Cel mai lung pod suspendat între două tuneluri din lume, inaugurat în Norvegia - GALERIE FOTO

Cel mai lung pod suspendat între două tuneluri din lume a fost inaugurat, în urmă cu câteva săptămâni, în Norvegia. Podul este mai lung decât celebrul Golden Gate din San Francisco, având o lungime de 1.380 de metri.

5773 afișări
Imaginea articolului Cel mai lung pod suspendat între două tuneluri din lume, inaugurat în Norvegia - GALERIE FOTO

Hardanger Bridge (Imagine: www.skyscrapercity.com)

Construcţia podului din fiordul Hardanger, care uneşte localităţile Ullensvang şi Ulvik, scurtând totodată distanţa dintre oraşele Oslo şi Bergen, a fost începută în februarie 2009. El a fost inaugurat pe 19 august 2013.

GALERIE FOTO

Cel mai lung pod suspendat din Norvegia este, totodată, cel mai lung pod suspendat care porneşte şi se termină într-un tunel la nivel mondial. În partea de sud a construcţiei există un tunel de 2,5 km, iar la nord un tunel de 7,5 kilometri.

Costul total al proiectului a fost estimat la 300 de milioane de euro, bani care vor fi recuperaţi din taxa de pod şi din economiile făcute prin renunţarea la subvenţionarea transportului cu feribotul.

Acest pod are doua benzi de mers pentru automobile, o pista pentru bicilisti, dar şi un spatiu de trecere pentru pietoni. Circa 2.000 de maşini vor circula zilnic pe acest pod.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici