Cel mai scump aparat de fotografiat din toate timpurile. Preţul uriaş pentru care a fost vândut

Un aparat de fotografiat marca Leica, produs în 1923, a fost scos la licitaţie, la Viena, pentru o sumă de pornire de 400.000 de euro şi a fost adjudecat, vineri, pentru 2,4 milioane de euro.

3296 afișări
Imaginea articolului Cel mai scump aparat de fotografiat din toate timpurile. Preţul uriaş pentru care a fost vândut

Cel mai scump aparat de fotografiat din toate timpurile. Preţul uriaş pentru care a fost vândut / Foto: www.westlicht-auction.com

Cumpărătorul, un colecţionar de origine asiatică, a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Piesa scoasă la licitaţie face parte dintr-un lot de 25 de prototipuri (dintre care doar trei mai sunt în starea originală) fabricate în anul 1923, cu doi ani înainte ca celebra marcă germană să-şi facă debutul pe piaţă.

Precedentul record pentru un aparat foto a fost stabilit în 2012, tot de un Leica fabricat în 1923, care a fost adjudecat cu 2,16 milioane de euro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici