Cele mai bune albume şi melodii ale anului 2019

„Norman Fucking Rockwell!”, cel de-al cincilea album al Lanei Del Rey, a fost materialul discografic preferat de criticii muzicali de la BBC în 2019, iar „Bad Guy” a lui Biilie Eilish a fost cea mai apreciată dintre piese, informează BBC.

814 afișări
Imaginea articolului Cele mai bune albume şi melodii ale anului 2019

Sursa: Profimediaimages

Cel de-al cincilea album al Lanei Del Rey, „Norman Fucking Rockwell!”, este şi cel mai plin de viaţă din toată cariera artistei. „Mulţumesc foarte mult BBC pentru premiul pentru albumul anului. A fost foarte amuzant să înregistrez acest album, mi-a plăcut fiecare minut din el. Fiecare melodie a venit din adâncul sufletului meu. Este minunat să văd acest disc primind atâta atenţie din partea prietenilor şi a criticilor”, a spus Del Rey.

Femeile au dominat lista celor mai bune zece albume ale anului, alături de Lana Del Rey aflându-se cântăreţele Billie Eilish, FKA Twigs, Weyes Blood, Angel Olsen, Ariana Grande, Lizzo şi Brittany Howard.

Superhitul lui Biilie Eilish „Bad Guy”, combinaţia total neaşteptată de rap cu muzică country a lui Lil Nas X din piesa „Old Town Road” şi „Cellophane” a lui FKA Twigs au fost cele mai votate melodii ale anului.

Acest top BBC a luat în calcul alte 30 de liste de sfârşit de an întocmite de cele mai influente reviste de muzică, bloguri, ziare şi emisiuni din lume - inclusiv NME, Rolling Stone şi BBC 6 Music.

Topul BBC al celor mai bune 10 albume ale anului:

1) Lana Del Rey - „Norman Rockwell"
2) Billie Eilish - „When We All Fall Asleep..."
3) Tyler, The Creator - „Igor"
4) Nick Cave & The Bad Seeds - „Ghosteen"
5) FKA Twigs - „Magdalene"
6) Weyes Blood - „Titanic Rising"
7) Angel Olsen - „All Mirrors"
8) Ariana Grande - „Thank U, Next"
9) Lizzo - „Cuz I Love You"
10) Brittany Howard - „Jaime"

Topul BBC al celor mai bune 10 piese ale anului:

1) Biilie Eilish - „Bad Guy"
2) Lil Nas X - „Old Town Road"
3) FKA Twigs - „Cellophane"
4) Rosalía and J Balvin - „Con Altura"
5) Lizzo - „Juice"
6) Sharon Van Etten - „Seventeen"
7) Lana Del Rey - „The Greatest"
8) Charli XCX - „Gone ft. Christine & The Queens"
9) Vampire Weekend - „Harmony Hall"
10) Clairo - „Bags"

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici