Celebra trupă Biohazard, pentru prima dată în România, la B'estfest Summer Camp 2013

Trupa americană Biohazard va concerta pentru prima dată în România în această vară, la B'estfest Summer Camp, eveniment care va avea loc între 5 şi 7 iulie, în Tunari.

123 afișări
Imaginea articolului Celebra trupă Biohazard, pentru prima dată în România, la B'estfest Summer Camp 2013

Celebra trupă Biohazard, pentru prima dată în România, la B'estfest Summer Camp 2013 (Imagine: Facebook)

Printre artiştii confirmaţi deja la B'estfest se numără Texas, Nas, Nneka, Chase & Status, Enter Shikari, Tiamat, Soilwork, Noisia, Joker şi Friction.

Originară din Brooklyn, New York, Biohazard a luat fiinţă în anul 1987, fiind recunoscută ca una dintre primele trupe ce au introdus în genul hardcore punk elemente metal, groove şi influenţe hip hop.

"Biohazard", albumul de debut, a fost lansat în anul 1990, urmat, doi ani mai târziu, de "Urban Discipline", material ce a fost vândut în peste un milion de copii în întreaga lume şi de pe care a fost extras şi unul dintre cele mai cunoscute single-uri ale trupei, "Punishment". Albumul "State Of The World Address", din 1994, a inclus piesa "How It Is", o colaborare cu artistul hip-hop Sen Dog (Cypress Hill).

În anul 1995, chitaristul Bobby Hambel a părăsit trupa, următoarele materiale de studio fiind înregistrate fără participarea acestuia, până când, 13 ani mai târziu, în 2008, membrii Biohazard au revenit la formula iniţială - Billy Graziadei, Danny Schuel, Bobby Hambel şi Evan Seinfeld -, susţinând o serie de concerte îndelung aşteptate de fanii trupei. "A fost de parcă nu am luat pauză niciodată. Chiar din momentul în care ne-am urcat pe scenă ne-am simţit ca în vremurile bune, aceasta fiind energia de care aveam nevoie pentru a scrie piese noi", mărturisea Billy Graziadei.

Imediat după reunire, Biohazard a semnat un contract cu label-ul Nuclear Blast şi a intrat în studio alături de Toby Wright, celebrul producător care a lucrat de-a lungul timpului cu artişti precum Slayer, Alice In Chains, Fear Factory şi Soulfly, pentru a pregăti cel de-al nouălea album din carieră. Rezultatul colaborării a fost "Reborn In Defiance", lansat în ianuarie 2012, album ce a marcat revenirea spectaculoasă a veteranilor hardcore în atenţia fanilor.

Vara aceasta, Biohazard se va afla pentru prima dată în România, pe 6 iulie, la B'estfest Summer Camp 2013, trupa confirmând apariţii şi la festivaluri precum Dour (Belgia) şi Brutal Assault (Cehia).

Abonamentele valabile pe întreaga durată a festivalului (150 de lei), biletele pentru o singură zi (70 de lei) şi voucherele de camping (20 de lei) sunt disponibile în presale atât online, pe www.MyTicket.ro, cât şi în reţeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Sala Palatului şi librăria Mihai Eminescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici