Chitetsu Watanabe din Japonia, în vârstă de 112 ani, este cel mai bătrân bărbat din lume

  • Chitetsu Watanabe din Japonia, de 112 ani, a intrat în Cartea Recordurilor ca cel mai bătrân bărbat din lume
  • El spune că secretul longevităţii este „să nu te enervezi şi să continui să zâmbeşti”
  • Are o slăbiciune pentru dulciuri, însă din cauza vârstei acum mănâncă doar şarlotă şi cremă de zahăr ars
1827 afișări
Imaginea articolului Chitetsu Watanabe din Japonia, în vârstă de 112 ani, este cel mai bătrân bărbat din lume

Chitetsu Watanabe din Japonia, în vârstă de 112 ani, este cel mai bătrân bărbat din lume

Chitetsu Watanabe, născut pe 5 martie 1907, este cel mai longeviv bărbat din lume, având vârsta de 112 ani şi 344 de zile. El s-a născut în Niigata şi este primul copil din opt fraţi. Chitetsu s-a mutat în Taiwan când avea 18 ani pentru a lucra la o plantaţie de trestie de zahăr, înainte să se înroleze în armată şi să fie implicat în al Doilea Război Mondial, în 1944.

S-a întors în Niigata alături de soţia sa Mitsue şi patru copii mici într-o perioadă dificilă a istoriei Japoniei.

„Atât Chitetsu cât şi Tetsuo mi-au povestit că era dificil să dacă rost de mâncare. Să trăiască şi să crească în acele vremuri patru copii mici trebuie să fi fost dificil”, a povesti Yoko Watanaba, soţia fiului lui Chitetsu.

Chitetsu a rămas la fel de energic, în pofida vârstei sale înainte. Înainte de pensionare, în 1974 el şi soţia sa Tetsuo şi-au făcut o fermă de un hectar în apropierea casei lor.

Pentru următorii 38 de ani, până când Chitetsu a împlinit vârsta de 104 ani, cei doi au crescut cartofi, tomate, căpşuni şi pruni. A mai avut 100 de copaci Bonsai pe care i-a prezentat la o expoziţie locală în 2007.

Chitetsu a avut mereu o slăbiciune pentru dulciuri şi a preferat întotdeauna zahărul brun. Cu toate acestea, după ce şi-a pierdut dinţii, a trebuit să se mulţumească doar cu cremă de zahăr ars.

Cât despre secretul longevităţii sale, acesta a spus presei locale că important este „să nu te enervezi şi să continui să zâmbeşti”.

Chitetsu locuieşte acum într-un azil pentru bătrâni şi nu mai este atât de activ ca odinioară. Până vara trecută activităţile sale constau în exerciţii fizice, origami, caligrafie şi matematică.

Foto: Profimedia Images

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici