Cineastul britanic Jack Gold a murit la vârsta de 85 de ani

Cineastul britanic Jack Gold, autorul unor filme de referinţă precum "Atingerea meduzei" (1978), "Evadare din Sobibor" (1987) şi "Noapte bună, domnule Tom" (1998), a murit sâmbătă, la vârsta de 85 de ani, informează contactmusic.com.

74 afișări
Imaginea articolului Cineastul britanic Jack Gold a murit la vârsta de 85 de ani

Cineastul britanic Jack Gold a murit la vârsta de 85 de ani

Jack Gold, recompensat cu două premii BAFTA, o nominalizare la premiile Primetime Emmy şi selectat în cursa pentru trofeul Palme d'Or de la Cannes, şi-a început cariera lucrând pentru BBC şi a ajuns să colaboreze apoi cu legende ale cinematografiei britanice, precum Richard Burton şi John Thaw.

A rămas în memoria cinefililor în calitate de regizor al unor filme de referinţă, precum "Noapte bună, domnule Tom/ Goodnight Mister Tom" şi "The Naked Civil Servant" - în care John Hurt a interpretat personajul Quentin Crisp.

Jack Gold a colaborat cu Richard Burton, la "Atingerea meduzei/ The Medusa Touch", şi a regizat mai multe episoade din îndrăgitele seriale de televiziune britanice "Inspector Morse" şi "Kavanagh QC", cel din urmă avându-l ca protagonist pe bunul lui prieten, John Thaw. De altfel, John Thaw a jucat şi în filmul său "Noapte bună, domnule Tom".

A colaborat, de asemenea, cu Peter O'Toole, la pelicula "Omul vineri/ Man Friday" (1975), şi cu Anthony Hopkins, la filmul "Al zecelea om/ The Tenth Man" (1988).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici