Sting, aplaudat îndelung în Piaţa Constituţiei de mii de spectatori după un concert fantastic

Sting a susţinut, luni seară, în Piaţa Constituţiei din Capitală, un concert "Greatest hits", alături de formaţia sa şi de o orchestră simfonică, fiind aplaudat la scenă deschisă de miile de spectatori încântaţi de prestaţia excepţională.

1918 afișări
Imaginea articolului Sting, aplaudat îndelung în Piaţa Constituţiei de mii de spectatori după un concert fantastic

Concertul Sting: 10.000 de spectatori şi o orchestră impresionantă alături de artist în Piaţa Constituţiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Piaţa Constituţiei, împărţită de organizatori în trei mari sectoare, s-a umplut complet înainte de începerea spectacolului.

Scena a fost impresionant de mare, pe aceasta fiind amplasate instrumentele orchestrei simfonice alcătuite din 50 de instrumentişti dirijaţi de celebra Sarah Hicks. De o parte şi de alta a scenei au fost instalate două ecrane gigantice, pe care spectatorii au putut urmări concertul. Întreaga scenă a fost adusă direct din Olanda, special pentru acest eveniment, fiind concepută să susţină nu mai puţin de 14.000 de kilograme de echipamente, instrumente şi muzicieni, potrivit organizatorilor, Emagic.

Membrii orchestrei simfonice au urcat pe scenă în jurul orei 20.15, şi-au acordat instrumentele, iar după câteva momente şi-a făcut apariţia Sting, aplaudat îndelung de public. Îmbrăcat simplu, în tricou şi pantaloni, Sting a salutat publicul cu un zâmbet cald şi, cu o atitudine destinsă şi calmă, a început să cânte prima piesă, "Every little thing she does is magic".

Spectatorii au rezonat instantaneu la energia pozitivă transmisă de artist şi au aplaudat, pe rând, piese precum "If I ever lose my faith in you", "Englishman in New York", "I'm mad about you", "Roxane", "Russians", "When We dance", "Shape of my heart", "I hung my head" - preluată şi de Johnny Cash.

Interpretate în manieră simfonică, piesele lui Sting au sunat cel puţin la fel de bine ca variantele originale, publicul putând să se bucure de prestaţia orchestrei care l-a însoţit pe fostul lider al trupei The Police.

În plus, trebuie remarcate contribuţiile lui Dominic Miller (chitară), Rhani Krija (percuţie), Jo Lawry (voce) şi Ira Coleman (bass).

Publicul s-a bucurat şi de calitatea excepţională a sonorizării, de care s-a ocupat inginerul de sunet Howard Page. Concentrată pe calitate şi nu neapărat pe volum, sonorizarea a pus în valoare întreaga orchestră, precum şi timbrul vocii lui Sting.

După o oră de la începerea spectacolului, Sting & Co au făcut o pauză de 20 de minute, după care au cântat încă 70 de minute. Publicul a aplaudat şi a cântat refrenele unor piese precum "Fields of Gold", "Moon over Burbon Street", "Fragile", "Every Breath You Take", "Desert Rose" şi "Message in a Bottle".

La final, Sting a salutat din nou publicul, a mulţumit celor prezenţi, a prezentat formaţia şi pe dirijoarea orchestrei şi a ieşit din scenă, în aplauzele publicului.

Având în spate o carieră strălucită, ce include numeroase albume premiate în repetate rânduri cu discul de platină, un număr impresionant de hituri, nenumărate premii şi vânzări record de aproape 100 de milioane de discuri în întreaga lume, Sting a revenit, luni, pentru a treia oară la Bucureşti.

Prima incursiune a lui Sting în domeniul muzicii clasice a început odată cu albumul "Songs from the Labyrinth", lansat în 2006, la Deutsche Grammophon, materialul oferind o interpretare fascinantă, la lăută, a muzicii compozitorului John Dowland, din secolul al XVI-lea. După încheierea turneului ce a marcat reunirea trupei The Police, Sting s-a întors la pasiunea lui pentru combinarea genurilor muzicale, cu albumul "If On A Winter's Night...", care a debutat direct pe prima poziţie în clasamentul Billboard Classics.

Ca interpret solo şi membru al trupei The Police, Sting a primit 16 premii Grammy, două Brit Awards, un Glob de Aur, un Emmy, trei nominalizări la Oscar, Century Award oferit de Billboard Magazine, titlul de Omul Anului, în 2004, din partea MusiCares, şi a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame şi Songwriters Hall of Fame.

(Material realizat de Cristian Fierbinteanu, fierbinteanu@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici