Craiova: Lia Olguţa Vasilescu a defilat îmbrăcată în haine de domniţă, la Zilele Mihai Viteazul

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a defilat, duminică seară, prin centrul municipiului, îmbrăcată în haine de domniţă şi a dansat împreună cu un actor costumat în cavaler medieval, în cadrul unei parade organizate cu prilejul Zilelor Mihai Viteazul.

560 afișări
Imaginea articolului Craiova: Lia Olguţa Vasilescu a defilat îmbrăcată în haine de domniţă, la Zilele Mihai Viteazul

Craiova: Lia Olguţa Vasilescu a defilat îmbrăcată în haine de domniţă, la Zilele Mihai Viteazul (Imagine: Bogdan Danesci/Mediafax Foto)

Zeci de domniţe şi cavaleri au defilat prin centrul Craiovei şi au făcut demonstraţii de dansuri din secolul al XVI-lea, cu ocazia Zilelor Mihai Viteazul.

Veşminte de domniţă a îmbrăcat şi primarul Craiovei, Lia-Olguţa Vasilescu, care s-a declarat mulţumită de modul în care s-a desfăşurat evenimentul.

"Am avut emoţii, dar a ieşit totul foarte frumos. Mă bucur că am făcut această paradă şi sperăm să-i introducem şi pe craioveni în această atmosferă frumoasă de spectacol. Aceasta este prima ediţie, a fost un adevărat succes pentru că seara trecută la reconstituirea bătăliei de la Călugăreni au fost aproape zece mii de oameni şi acum sunt foarte mulţi, deci vom continua şi în anii următori această sărbătoare dedicată lui Mihai Viteazul", a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Costume din secolul al XVI-lea au purtat şi cei doi viceprimari, Cristina Calangiu şi Tudor Florentin, prezenţi, de asemenea, la paradă.

Piaţa Prefecturii a fost plină de oameni, după estimările Poliţiei Locale la paradă asistând aproximativ 5.000 de craioveni.

"A fost foarte frumos. Ne-au plăcut foarte mult costumele pentru că le vedeam la televizor. Erau asemenea festivaluri pe la Sibiu, pe la Braşov, dar niciodată la noi. Am asistat cu plăcere", a spus o femeie.

Spectacolul a durat aproximativ o oră, timp în care actorii şi balerinii i-au invitat la dans pe craioveni şi chiar le-au dat lecţii înainte de a intra în faţa publicului.

Sâmbătă seară, mii de persoane au asistat la reconstituirea bătăliei de la Călugăreni în Parcul Nicolae Romanescu din Craiova cu ocazia Zilelor Mihai Viteazul, la eveniment participând actori consacraţi precum Ion Besoiu, Radu Pietreanu sau Nataşa Raab.

Aceasta a fost prima ediţie a Zilelor Mihai Viteazul şi a costat municipalitatea 350.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici