Cum au reuşit producătorii să-l înlocuiască pe Charlie Sheen în "Doi bărbaţi şi jumătate"? Recenziile sunt peste aşteptări

Primul episod din cel de-al nouălea sezon al serialului "Doi bărbaţi şi jumătate/ Two And A Half Men" a avut premiera, luni seară, în Statele Unite, şi a fost întâmpinat de critici cu o serie de articole politicoase, dar lipsite de entuziasm.

4391 afișări
Imaginea articolului Cum au reuşit producătorii să-l înlocuiască pe Charlie Sheen în "Doi bărbaţi şi jumătate"? Recenziile sunt peste aşteptări

Noul sezon din "Doi bărbaţi şi jumătate", recenzii lipsite de entuziasm. Cum au reuşit producătorii să-l înlocuiască pe Charlie Sheen (Imagine: www.cbs.com)

"A fost cu adevărat amuzant", se afirmă într-un articol, iar un altul spune că Ashton Kutcher "aproape a reuşit" să umple golul lăsat de absenţa actorului Charlie Sheen, informează hollywoodreporter.com.

Serialul produs de CBS a revenit luni seară pe micile ecrane cu primul episod din cel de-al nouălea sezon, fără Charlie Sheen, starul primelor opt sezoane - concediat de producătorii show-ului în luna martie - dar cu un nou membru în echipă, Ashton Kutcher, care s-a alăturat distribuţiei în luna mai.

Charlie Harper, personajul interpretat de Charlie Sheen, a murit după ce a fost împins în faţa unei garnituri de metrou de către Rose, personajul interpretat de Melanie Lynskey, vecina cu care Harper plecase într-o vacanţă la Paris. Rose s-a răzbunat după ce a aflat că Harper a înşelat-o cu o altă femeie. Episodul difuzat luni seară a început cu scena înmormântării personajului Charlie Harper, fără ca actorul să apară în acest episod.

După aceea a intrat în scenă personajul lui Ashton Kutcher, Walden Schmidt, proprietarul miliardar al unei companii online, care, dezamăgit în dragoste, încearcă să se sinucidă. După această tentativă eşuată el se întâlneşte cu Alan Harper, interpretat de Jon Cryer, şi decide să cumpere fosta casă a lui Charlie.

Producătorii show-ului au decis să nu pună la dispoziţia criticilor de specialitate acest episod înainte de difuzarea lui oficială, astfel încât aceştia au putut să îşi publice recenziile pe internet abia în seara de luni, după premiera noului sezon.

Robert Bianco de la USA Today i-a lăudat pe Kutcher şi pe Jon Cryer pentru abilitatea lor "de a face referiri repetate la organele sexuale ale personajului Walden şi cu toate acestea să pară în continuare simpatici, împreună". După părerea sa, serialul avea nevoie de o schimbare încă dinainte de concedierea lui Charlie Sheen, dat afară din distribuţie după ce i-a insultat în public pe producătorii show-ului.

"Schimbarea reprezintă întotdeauna ceva dificil de făcut, dar în acest caz ea era inevitabilă şi necesară. Chiar dacă ar fi existat o modalitate de revitalizare a personajului jucat de Charlie Sheen, care se apropia periculos de mult de statutul unei «glume vechi dar îmbătrânite», Sheen nu părea a fi capabil pentru această misiune. Părea prea topit pentru a redeveni acel Charlie plin de energie şi de magnetism din timpurile lui bune, aşa cum o cerea rolul, şi părea prea obosit şi, probabil, nepregătit pentru a da tot ce are mai bun în acest serial - care, în sezonul trecut, a deplasat prea mult din încărcătura comică pe umerii personajului Alan, jucat de Jon Cryer", a adăugat el.

În opinia acestui critic, Ashton Kutcher aduce o energie nouă în acest serial de comedie care are deja un trecut apreciabil în spate: "Fanii trebuie să spere că Ashton Kutcher va aduce, în afară de un nou personaj, o nouă energie şi un echilibru mai bun".

Hank Steuver de la Washington Post consideră că serialul nu a avut parte niciodată de "replici complicate", iar Ashton Kutcher "tocmai a demonstrat cât este de necomplicat acest serial".

"«Doi bărbaţi şi jumătate» nu este niciodată prea amuzant, niciodată prea ciudat, niciodată prea nebunesc. Încă o dată s-a dovedit de ce el este difuzat în holurile spitalelor şi în sălile de aşteptare ale atelierelor auto", a adăugat Hank Steuver.

În opinia acestui critic, un moment "de aur" s-a produs cu puţin timp înainte de "marea intrare în scenă" a actorului Ashton Kutcher, cu ocazia unei scene în care actorul John Stamos apare într-un rol episod, pentru a cumpăra vechea casă a personajului Charlie Harper. Acesta "rămâne suficient în scenă pentru a face obişnuita şi aproape obligatoria glumă cu tentă homofobă din fiecare episod".

Lori Rackl, critic la Chicago Sun-Times, a lăudat însă acest prim episod din sezonul al nouălea al serialului "Doi bărbaţi şi jumătate".

"Episodul de luni a avut parte de un start surprinzător de bun, ţinând cont de faptul că a avut loc într-o casă funerară. Penisul şi glumele despre flatulaţie înseamnă un lucru - iar primul episod a arătat în mod clar că serialul intenţionează să facă în continuare glume pe aceste teme. Însă moartea e un lucru dificil de vândut, chiar şi în faţa unui studio de filmare înţesat de fani", a spus Rackl.

"Umplerea unui loc lăsat liber de plecarea unui personaj bine conturat nu este ceva uşor, dar Kutcher aproape a reuşit acest lucru. Uneori, personajul său părea că seamănă puţin cu Lennie din «Of Mice and Men» când avea grijă de iepuri. Lăsaţi-l însă câteva episoade şi îşi va găsi locul în distribuţie", a adăugat Lori Rackl.

Scott Pierce de la Salt Lake Tribune afirmă că nu ar fi fost deloc surprinzător dacă acest episod ar fi fost dezamăgitor, dar, din fericire, nu a fost aşa.

"Fantoma lui Charlie a planat deasupra noii versiuni a serialului «Doi bărbaţi şi jumătate», însă nu a aruncat niciun blestem asupra lui. A lansat mai degrabă serialul spre un nou capitol, care pare promiţător. A fost amuzant, cu adevărat amuzant", a spus Scott Pierce.

Robert Lloyd, critic la Chicago Tribune, este de aceeaşi părere, şi consideră că noul sezon se îndreaptă spre un debut promiţător.

"Kutcher aduce o doză de blândeţe într-un serial care ar fi putut să devină casant şi acid, mizantropic şi misogin, şi temperamental de vârsta a doua. Prezenţa lui ar putea să îi permită lui Jon Cryer să joace note mai blânde, mai puţin stridente, deşi va depinde de Chuck Lorre (creatorul serialului, n.r.) ca acest lucru să se întâmple", afirmă Robert Lloyd.

"Doi bărbaţi şi jumătate" este cel mai urmărit serial de comedie din Statele Unite ale Americii, cu o audienţă săptămânală care depăşeşte în mod constant 15 milioane de telespectatori şi care s-a dovedit a fi de-a lungul anilor o importantă sursă de venituri din publicitate pentru postul CBS şi pentru grupul Warner Bros. Television.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici