De la viaţa obişnuită la regalitate: 26 de oameni obişnuiţi care au ajuns în familii regale - FOTO

Oamenii adoră poveştile cu prinţi şi prinţese, iar acestea sunt cu atât mai captivante cu cât un membru al familie regale se căsătoreşte cu un om obişnuit, iar aici nu putem să nu ne amintim festinul mediatic prilejuit de căsătoria lui Kate Middletown cu prinţul William.

6820 afișări
Imaginea articolului De la viaţa obişnuită la regalitate: 26 de oameni obişnuiţi care au ajuns în familii regale - FOTO

Prinţul William şi Kate Middleton (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Abdicarea neaşteptată a regelui Spaniei a adus-o în prim plan pe cea care va deveni noua regină, o fostă prezentatoare TV, nepoata unui şofer de taxi. Letizia Ortiz s-a căsătorit cu prinţul Felipe de Bourbon, moştenitor al coroanei regale, în 2004, iar publicul este fascinat, de atunci, de relaţia lor.

Business Insider prezintă 26 de oameni obişnuiţi din toate colţurile lumii care au intrat, prin căsătorie, în familii regale.

Maxima Zorreguieta a devenit regină în Olanda

Titlul oficial: Regina Consoartă a Olandei

Maxima l-a întâlnit pe Willem-Alexander, potenţial moştenitor al coroanei olandeze, în Spania, în timpul Târgului de primăvară de la Sevilla. Cuplul a povestit ulterior în interviuri că Maxima habar nu avea că îşi petrece timpul alături de un prinţ şi chiar a crezut că acesta glumeşte în momentul în care i-a spus adevărul.

Cei doi s-au căsătorit la 2 februarie 2002 şi au împreună trei fiice. Willem-Alexander a urcat pe tronul Olandei la 30 aprilie 2013, iar Maxima a devenit regină.

Jetsun Pema a devenit regină în Bhutan

Titlul oficial: Majestatea Sa, Regina Buthanului

Prinţul din Buthan a întâlnit-o pentru prima oară pe Jetsun la un picnic cu familia, atunci când ea avea 7 ani, iar el 17. El i-a spus că, dacă atunci când vor deveni adulţi vor fi în continuare singuri, se vor căsători. Şi şi-a ţinut promisiunea: la 13 octombrie 2011, regele Jigme Khesar Namgyel Wangchuck s-a căsătorit cu mireasa sa, în vârstă de 20 de ani, într-o ceremonie tradiţională budistă.

Christopher Thomas s-a căsătorit cu o prinţesă din Uganda.

Titlul oficial: Domnul Christopher Thomas

Prinţesa Ruth Komuntale, din Uganda, studia la Universitatea Americană din Washington DC atunci când l-a întâlnit pe Christopher Thomas, un contabil ce lucra pentru Discovery Channel în Silver Spring. Au început să se întâlnească, iar Christopher a cerut-o în căsătorie într-un restaurant.

Abia la un an de la logodnă a realizat Christopher cât de integrată era Ruth în Regatul ugandez Tooro. Cuplul s-a căsătorit la 17 noiemebrie 2012, în Uganda, însă căsătoria nu a durat mai mult de un an.

Kate Middleton a devenit ducesă de Cambridge.

Titlul oficial: Alteţa Sa Regală, Ducesa de Cambridge

Kate şi William s-au întâlnit în 2001, la Universitatea St. Andrew din Scoţia şi s-au întâlnit, sporadic, pentru aproape 10 ani.

Căsătoria lor a avut loc la 29 aprilie 2011 şi a reprezentat un fenomen mondial. Perechea este permanent în atenţia publicului. Kate a dat naştere primului copil, Prinţul George, în iulie 2013.

Rania Al Yassin a devenit regina Iordaniei

Titlul oficial: Regina Consoartă a Iordaniei

Rania lucra la reprezentanţa Apple de la Amman când la întâlnit pe, atunci, prinţul Abdullah al II-lea, la o petrecere organizată de sora sa. Se pare că a fost dragoste la prima vedere, iar cei doi s-au logodit  două luni mai târziu.

Abdullah al II-lea a urcat pe tron şi a devenit rege al Iordaniei în februarie 1999, iar o lună mai târziu, la 22 martie, cuplul s-a căsătorit. Cei doi au patru copii.

Letizia Ortiz Rocasolano va deveni regină a Spaniei.

Titlul oficial: Alteţa Sa Regală, Prinţesa Asturiei

Fostă jurnalistă a CNN, Letizia realiza un reportaj despre o scurgere de petrol pe ţărmul Galiciei, în 2002, atunci când l-a întâlnit pe prinţul Felipe al Spaniei, care venise să viziteze oamenii afectaţi de dezastru.

S-au îndrăgostit pe loc şi s-au căsătorit la 22 mai 2004. Cuplul are două fiice.

Letizia va deveni regină a Spaniei, ca urmare a abdicării regelui Carlos, în urmă cu câteva zile.

Tatiana Blatnik a devenit o prinţesă greacă.

Titlul oficial: Alteţa Sa Regală Prinţesa Tatiana a Greciei şi Danemarcei

Tariana, o fostă organizatoare de evenimente pentru designerul Diane von Fürstenberg, l-a cunoscut pe Prinţul Nikolaos în 2003, prin intermediul unui prieten comun, în timpul unei vacanţe la schi. Prinţul avea deja o solidă reputaţie de burlac.

Cei doi s-au căsătorit la 25 august 2010, într-o ceremonie greacă tradiţională.

Farah Pahlavi a devenit împărăteasa Iranului.

Titlul oficial: Majestatea Sa Imperială, Împărăteasa Iranului (exilată)

Farah studia arhitectura la École Spéciale d'Architecture atunci când Şahul Mohammed Reza Pahlavi al Persiei a venit în vizită la instituţia de învăţământ. El s-a întâlnit cu câţiva studenţi, între care se afla şi Farah.

Cei doi au fost căsătoriţi de la 21 decembrie 1959 până la 27 iulie 1980, când şahul a murit de cancer. Ei au avut împreună patru copii.

Este prima femeie împărăteasă de la apariţia islamului în Iran. Ea trăieşte în exil începând cu 1979.

Adans Lopez Peres a trăit, un an, ca un prinţ

Titlul oficial: Domnul Adans Lopez Peres (nu a primit niciodată un titlu oficial)

Este un mister cum a întâlnit-o Adans pe prinţesa Stephanie de Monaco, având în vedere că el era un acrobat portughez, la a cincea generaţie de circari şi cu zece ani mai tânăr ca ea.

Cei doi s-au căsătorit în secret la Vandœuvres, în  Elveţia, la 12 septembrie 2003, dar căsătoria nu a durat prea mult. Cei doi s-au separat 10 luni mai târziu şi au divorţat oficial la 24 noiembrie 2004.

Charlene Wittstock a devenit prinţesă de Monaco.

Titlul: Alteţa Sa Serenisimă, Prinţesa de Monaco

Fosta înotătoare olimpică sud-africană l-a întâlnit pe Prinţul Albert al II-lea de Monaco (fiul lui Grace Kelly), în 2000, în timp ce ea era prezentă la Monaco pentru o competiţie de înot. Cei doi au format, oficial, un cuplu la jocurile olimpice de la Torino, din 2006.

Charlene s-a măritat cu Albert al II-lea la 2 iulie 2011. Recent, cuplul a anunţat că aşteaptă gemeni.

Lady Diana Spencer a devenit prinţesă de Wales.

Titlul oficial: Alteţa Sa Regală, Prinţesa de Wales

Prinţul Charles s-a întâlnit pentru scurt timp cu sora mai mare a Dianei, Sarah, însă Diana a fost cea care i-a atras atenţia prinţului. Cei doi au început să se întâlnească pe când ea avea doar 19 ani, iar el trecuse de 30.

Diana s-a căsătorit cu Prinţul Charles la 29 iulie 1981. Cei doi au divorţat la 28 august 1996, iar ea a decedat în urma unui accident tragic, la 31 august 1997.

Angela Gisela Brown a devenit prinţesă în Liechtenstein.

Titlul oficial: Prinţesa Liechtensteinului

Brown, cu origini afro-panameze, s-a născut în Panama şi a lucrat ca designer de mod la New York, înainte de a-l cunoaşte pe Prinţul Maximilian al Liechtensteinului.

Cei doi s-au căsătorit în 2000 şi au un fiu. Ea este considerată prima persoană cunoscută de origine africană care a intrat într-o familie regală europeană.

Hope Cooke a devenit regină în India

Titlul: Gyalmo (Regina Consoartă) al celui de-al XII-lea Chogyal (regat) Skikkim

Personajul monden american a mers într-o excursie, în India, unde l-a cunoscut pe Palden Thondup Namgyan, regele Sikkim, într-un bar al hotelului Windamere din Darjeeling.

Cei doi s-au căsătorit la 20 martie 1963 şi au avut doi copii înainte de a divorţa, în 1980. Hope şi-a luat copiii la New York şi lucrează, în prezent, ca ghid turistic şi istoric.

Silvia Sommerlath a devenit regină a Suediei.

Titlul: Majestatea Sa, Regina Silvia a Suediei

Silvia l-a întâlnit pe Regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei la Jocurile Olimpice din 1972, ea lucrând ca interpret şi gazdă la eveniment. Cei doi au declarat, mai târziu, că a fost „ca un declic”. Ei s-au căsătorit la 19 iunie 1976 şi au împreună trei copii.

Daniel Westling a devenit duce în Suedia.

Titlul oficial: Alteţa Sa Regală, Prinţul Daniel, Duce de Västergötland

Daniel a devenit antrenorul personal al Alteţei Sale Regale, Prinţesa Victoria a Suediei. Cei doi s-au îndrăgostit şi s-au căsătorit la 19 iunie 2010. Ei au împreună o fiică. Mult timp au existat îndoieli cu privire la capacitatea lui Daniel de a se conforma protocolului, iar Regele Carl Gustav chiar s-a opus căsătoriei. Dar, după ce a absolvit „şcoala princiară”, învăţând cum să mănânce, socializeze şi să converseze ca în familia regală, Daniel a fost, în final, acceptat.

Mette-Marit Tjessem Hoiby a devenit prinţesă în Norvegia.

Titlul oficial: Alteţa Sa Regală, Prinţesa Norvegiei

Mette-Marit s-a întâlnit cu Alteţa Sa Regală, Prinţul Haakon în timpul unei petreceri la festivalul Quart, cel mai mare festival de rock din Norvegia. Dar abia trei ani mai târziu cei doi s-au întâlnit din nou şi au început să iasă împreună.

Ei s-au căsătorit la 25 august 2001 şi au doi copii împreună. Mette-Marit mai are un fiu, dintr-o relaţie anterioară.

Michiko Shoda a devenit împărăteasa Japoniei.

Titlul oficial: Împărăteasa Consoartă a Japoniei

Michiko l-a întâlnit pe Împăratul Akihito al Japoniei la un meci de tenis în Karuizawa, în 1957. Mulţi oficiali s-au opus căsătoriei (inclusiv mama împăratului) dorind să îl vadă pe prinţ căsătorit cu cineva de origine imperială, sau parte a monarhiei japoneze.

Cei doi au perseverat şi s-au căsătorit la 10 aprilie 1959. Cuplul a avut trei copii pe care, contrar tradiţiei, i-au crescut împreună, în loc să îi încredinţeze curtenilor.

Lalla Salma a devenit Prinţesă a Marocului.

Titlul oficial: Alteţa Sa Regală, Prinţesa Lalla Salma

Deşi începuturile relaţiei sunt învăluite în mister, ştim că Lalla (fostă ingineră) l-a întâlnit pe Regele Mohammed al VI-lea al Marocului în timpul unei petreceri private în 1999.

Cei doi s-au căsătorit la 12 octombrie 2001 şi au împreună doi copii. Ea îi ţine, uneori, locul regelui la întâlnirile oficiale.

Daniel Ducruet a trăit,  pentru un an, ca un prinţ.

Titlul oficial: Domnul Daniel Ducruet (nu a primit niciodată un rang)

Relaţia dintre Daniel Ducruet şi Prinţesa Stephanie de Monaco a fost, în cel mai bun caz, plină de asperităţi. Relaţia celor doi a devenit publică atunci când prietena lui Ducruet (nu Prinţesa) a dezvăluit că este însărcinată în şase luni.

Cuplul a avut doi copii, în afara căsătoriei, înainte de a obţine binecuvântarea Prinţului Rainier, tatăl prinţesei Stephanie. Cei doi s-au cununat civil la 1 iulie 1995, dar s-au separat după ce au ieşit la iveală dovezile materiale ale faptului că Daniel o înşela pe Stephanie cu Muriel "Fili" Mol-Houteman, fostă Miss sâni-goi în Belgia, în 1995. Cei doi au divorţat oficial la 4 octombrie 1996.

Mabel Wisse Smit a devenit prinţesă olandeză.

Titlul oficial: Alteţa Sa Regală Prinţesa Mabel Martine de Orange-Nassau
Mabel l-a întâlnit pe Prinţul Johan Friso prin intermediul unei prietene comune: Laurentien Brinkhorst (mai târziu, soţia fratelui lui Johan, Prinţul Constantijn).

Johan a fost nevoit să renunţe la pretenţiile la tron, de vreme ce guvernul a refuzat să supună căsătoria aprobării parlamentului, după de premierul a descoperit că Mabel a avut o idilă cu un celebru traficant de droguri, în perioada liceului.

Cuplul s-a căsătorit la 24 aprilie 2004. Prinţul Friso a decedat anul trecut, fiind prins de o avalanşă.

Masako Owada a devenit prinţesă japoneză.

Ttlul oficial: Prinţesă a Casei Imperiale a Japoniei

Absolventă de Harvard, Masako l-a întâlnit pe Prinţul Naruhito în timpul unei recepţii organizate în onoarea Prinţesei Elena, la Tokyo, în 1986. Prinţul a început să o curteze imediat, însă a fost nevoie de trei cereri în căsătorie înainte ca Masako să accepte.

Cei doi s-au căsătorit la 9 iunie 1993 şi au împreună o fiică.

Marie Chantal Miller a devenit prinţesă greacă.

Titlul oficial: Alteţa Sa Regală, Prinţesa Pavlos a Greciei şi Prinţesă a Danemarcei

Perechea a aprut în urma unei întâlniri cu necunoscuţi, organizată de Alecko Papamarkou, un investitor bancar new-yorkez, la o aniversare a familiei Niarchos.

Marie s-a căsătorit cu Prinţul Pavlos al Greciei la 1 iulie 1995, dăruindu-i acestuia cinci copii.

Grace Kelly a devenit prinţesă de Monaco.

Titlul oficial: Alteţa Sa Serenisimă, Prinţesa de Monaco

Starul de cinema l-a întâlnit pe Rainier, Prinţul Suveran din Monaco, la o şedinţă foto pe care ea a fost cât pe ce să o rateze. Relaţia lor a avansat cu ajutorul preotului amercian Francis Tucker, ajutorul şi sfătuitorul lui Rainier.

Căsătoria lor a început la 19 aprilie 1956, terminându-se în 14 septembrie 1982, când Grace Kelly a murit în urma unui accident auto. Cuplul a avut trei copii.

Mary Elizabeth Donaldson a devenit prinţesă în Denmarca.

Titlul Oficial: Alteţa Sa Regală, Prinţesa Danemarcei

Cuplul regal s-a format la Slip Inn, în timpul Jocurilor Olimpice de vară de la Sidney, din 2000. Prinţul Frederik al Danemarcei s-a prezentat ca „Fred” şi nu i-a spus lui Mary, la început, că este prinţ. Ei s-au căsătorit la 14 mai 2004 şi au patru copii împreună.

Alfonso Diez a devenit duce spaniol

Titlul oficial: Ducele de Alba

Alfonso a fost prieten apropiat cu cea de-a XVIII-a Ducesă de Alba (care are mai multe ranguri nobiliare decât Regina Elizabeth a II-a), mulţi ani înainte de o cere în căsătorie. Vârsta lui – cu 24 de ani mai tânăr decât ea – au dat prilej copiilor ducesei, dar şi tabloidelor să speculeze că este un vânător de zestre.

Alfonso a renunţat la orice pretenţie la averea ducesei, estimată între 800 de milioane şi 4,6 miliarde de dolari, pentru a se căsători cu aceasta. Evenimentul s-a petrecut la 5 octombrie 2012. Doi dintre copiii ducesei nu au fost prezenţi la nuntă.

Wallis Warfield Simpson a devenit ducesă (şi aproape regină).

Titlul oficial: Ducesă de Windsor (se descria, neoficial, ca Alteţa Sa Regală)

Wallis la întâlnit pe Prinţul Edward prin intermediul amantei sale de atunci, la o petrecere, în 1931. Potrivit biografilor, relaţia celor doi a început în 1934, în cursul celei de-a doua căsătorii a lui Wallis.

Edward a devenit rege al Angliei în 1936, dar a abdicat pentru a se căsători cu Wallis. Fratele său, Regele George al VI-lea l-a făcut pe Edward, în schimb, Duce de Windsor. Edward şi Wallis s-au căsătorit la 3 iunie 1937. Edward a murit de cancer, la 28 mai 1972.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici