Denise 'Vanity' Matthews, protejata lui Prince, a murit la vârsta de 57 de ani

Denise 'Vanity' Matthews, vedetă a muzicii pop din anii 1980, protejata cântăreţului Prince şi fostă dependentă de droguri convertită la protestantism, a murit la vârsta de 57 de ani, informează Huffington Post.

1442 afișări
Imaginea articolului Denise 'Vanity' Matthews, protejata lui Prince, a murit la vârsta de 57 de ani

Denise 'Vanity' Matthews, protejata lui Prince, a murit la vârsta de 57 de ani

Star pop al anilor 1980, Denise Matthews, cunoscută sub numele său de scenă "Vanity", a murit la vârsta de 57 de ani. Aceasta a suferit timp de ani de zile de insuficienţă renală şi în ultimul timp de o boală abdominală, potrivit TMZ.

Originară din Canada, Matthews a aflat succesul în cariera sa de model, dar o întâlnire providenţială din cadrul American Music Awards din 1980 a lansat-o în cariera sa muzicală. Prince a cooptat-o pe artista în vârstă de 21 de ani, la acea vreme, pentru a deveni liderul grupului de fete R&B Vanity 6, al cărui cel mai mare hit a fost melodia din 1982 "Nasty Girl". Vanity 6 a mers în turnee cu Prince în '82 şi '83, înainte de a se dezbina. După aceea, Vanity a lansat două albume solo prin Motown Records, "Wild Animal", în 1984, şi "Skin on Skin", în 1986.

Vanity a început să lucreze la cel de-al treila album solo, care nu s-a concretizat. Aceasta a debutat în filmul de categorie B din 1986 "Never Too Young to Die" iar pentru pelicula de acţiune din 1988 "Action Jackson", aceasta a compus colona sonoră. În timp ce cariera muzicală a cântăreţei se afla în declin la finele anilor '80, aceasta a devenit dependentă de cocaină. Ca urmare a adicţiei, Vanity suferit o insuficienţă renală aproape fatală cauzată de o supradoză.

Matthews s-a convertit ulterior la creştinism, a renunţat la numele de scenă şi a devenit adeptă a evanghelismului. Aceasta nu a mai înregistrat muzică vreodată şi nu a mai apărut în filme. Denise Matthews a publicat o carte de memorii, "Blame It On Vanity", în 2010. Potrivit TMZ Matthews, aceasta mergea regulat la biserică în fiecare duminică, unde a mărturist congregaţiei că este "gata să meargă acasă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici