Descoperire bizară făcută de medici în corpul unei femei, în timpul unei operaţii. A trăit aşa mai bine de 30 de ani | FOTO

Doctorii ruşi au făcut o descoperire ciudată atunci când au operat o femeie de 30 de ani, potrivit Mirror. Medicii au înlăturat un chist ovarian uriaş cu care aceasta a trăit în corp încă de la naştere şi care conţinea păr, piele, oase până şi dinţi.

14250 afișări
Imaginea articolului Descoperire bizară făcută de medici în corpul unei femei, în timpul unei operaţii. A trăit aşa mai bine de 30 de ani | FOTO

Descoperire bizară. Ce au găsit medicii în corpul unei femei, în timpul unei operaţii. A trăit aşa mai bine de 30 de ani

Femeia s-a dus la doctor din cauza unei dureri abdominale puternice, iar chirurgii au găsit un chist gigantic în ovarele ei, compus în principal din păr. Medicii au spus că bucăţile încâlcite de păr scoase din ovarele femeii de 30 de ani, care este şi mamă a doi copii, aveau o lungime de 12 cm. Chistul a crescut în interiorul femeii încă de la naşterea ei.

Tatiana Shavrak, şeful departamentului de chirurgie de la Centrul Kolomna Perinatal a explicat: „Chisturile epidermice sunt tumori necanceroase ale ovarului. Ele sunt ca nişte capsule cu pereţi groşi, compuse din mucus amestecat cu diferite ţesuturi umane”

Medicul rus a adăugat că „în interiorul chistului am găsit un strat de piele, păr, oase, chiar şi dinţi”.

În cazul acesta, chistul era format în principal din păr şi el a fost îndepărat laparoscopic, iar sistemul de reproducere al femeii nu a fost afectat. Fiecare cântărea 113 grame, iar prin creştere a format „cozi de păr” în ovarele femeii.

Unul dintre doctorii care lucrează la spitalul respectiv a precizat că astfel de chisturi sunt genetice.

„Ele sunt acolo din copilărie şi, din păcate, nimeni nu poate preconiza când vor începe să crească. Se poate întâmpla la vârsta de 15, 30 sau chiar 70 de ani”, a spus medicul.

El a mai explicat că „în ciuda felul impresionat în care arătau şi a cantităţii de păr, chisturile care au crescut în mod egal în ambele ovare ale pacientei erau destul de uşoare”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici