Directorul artistic al Teatrului Balşoi, atacat cu acid în ianuarie, s-a întors la Moscova

Serghei Filin, directorul artistic al Teatrului Balşoi, atacat cu acid în luna ianuarie, a revenit marţi la locul său de muncă, pentru prima dată după acea agresiune, pentru a se întâlni cu trupa de artişti moscoviţi înainte de deschiderea noii stagiuni teatrale.

197 afișări
Imaginea articolului Directorul artistic al Teatrului Balşoi, atacat cu acid în ianuarie, s-a întors la Moscova

Directorul artistic al Teatrului Balşoi, atacat cu acid în ianuarie, s-a întors la Moscova (Imagine: Mediafax Foto-AFP)

"Sunt foarte fericit să vă văd pe toţi", a declarat Serghei Filin, care a revenit la Moscova sâmbătă, după mai multe luni petrecute într-o clinică germană.

"Vă doresc să aveţi parte de succes, putere, răbdare şi triumfuri noi", a declarat directorul artistic de la Balşoi, mulţumind trupei sale pentru "spectacolele strălucitoare" şi un turneu "magnific" susţinute la Londra în vara acestui an.

La jumătatea lunii august, Serghei Filin a părăsit clinica din Germania în care a fost tratat, pentru a asista la o reprezentaţie a baletului "Jewels" de George Balanchine, susţinută de artiştii de la Balşoi, în cadrul turneului lor de la Londra.

"Acesta a fost pentru mine cel mai mare sprijin şi cel mai mare ajutor. Graţie în special acestui fapt sunt acum aici", a subliniat Filin.

Atacat cu acid pe 17 ianuarie, la parterul imobilului în care locuieşte, Serghei Filin a suferit apoi un transplant de piele şi peste 20 de intervenţii chirurgicale în zona ochilor.

Medicii germani au reuşit să îi redea, parţial, vederea.

Serghei Filin şi-a recuperat vederea la ochiul stâng în proporţie de 80%, iar cu ochiul drept poate să distingă forme şi simboluri mari, se afirmă în comunicatul clinicii germane. În urmă cu o lună şi jumătate, Filin avea o capacitate vizuală de doar 10% la ochiul stâng, iar cu dreptul nu vedea absolut nimic.

"În prezent, mă simt bine. Tratamentul continuă", a adăugat Serghei Filin, în timpul discuţiilor sale cu trupa de la Balşoi.

După această dramă, care a şocat lumea artistică, acuzaţiile s-au îndreptat către unul dintre balerinii din trupă, Pavel Dmitrichenko, aflat în prezent în detenţie provizorie. El este suspectat că a organizat acea agresiune.

Nikolay Tsiskaridze, un balerin vedetă al Teatrului Balşoi, acuzat de conducerea teatrului moscovit că ar fi fost instigatorul agresiunii, a fost concediat în luna iunie din această instituţie, care a refuzat să îi prelungească contractul.

Anatoli Iksanov, directorul Teatrului Balşoi, a fost concediat de autorităţile ruse în luna iulie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici