Doi bărbaţi „au făcut planeta sandwich”, la 20.000 km. distanţă unul de celălalt. FOTO

Doi bărbaţi din Noua Zeelandă şi Spania au creat un „sandwich”, cuprinzând Planeta între două felii de pâine plasate în puncte precise, de o parte şi de alta a Globului, a relatat BBC.

1760 afișări
Imaginea articolului Doi bărbaţi „au făcut planeta sandwich”, la 20.000 km. distanţă unul de celălalt. FOTO
Etienne Naude, din Auckland, a declarat pentru BBC că are această idee de ani de zile, însă nu a găsit pe nimeni până acum care să aşeze cea de-a doua felie a sandwich-ului. În cele din urmă, un bărbat din Spania i s-a alăturat în iniţiativa de a transforma întreaga planetă în miezul unui sandwich gigantic.
 
Cei doi bărbaţi au folosit măsurători exacte ale longitudinii şi latitudinii pentru a se asigura că se află în puncte opuse ale Terrei.
Dorind să-şi creeze propriul său „sandwich planetar”, tânărul Naude, în vârstă de 19 ani, a folosit un instrument online pentru a calcula coordonatele punctelor care delimitează capetele unui „tunel imaginar care străbate Pământul.”
 
Acum două luni, el a cerut ajutor pe o reţea de socializare, unde a anunţat că are nevoie de o persoană din Spania care să completeze „sandwich-ul”. A primit câteva răspunsuri şi, până la urmă, a stabilit detaliile finale cu unul dintre cei interesaţi. 
 
„A fost destul de greu să ne organizăm din cauza diferenţei de fus orar de 12 ore”, a explicat Naude, care studiază  informatica la Universitatea din Auckland. „Există o mulţime de lucruri de ales, de la tipul de pâine la momentul din zi şi locul exact.” Naude a parcurs doar câteva sute de metri pentru a găsi un loc public potrivit în partea sa a lumii, în timp ce omologul său spaniol a trebuit să parcurgă 11 km.
 
Imaginea postată ulterior, care îi arată pe cei doi bărbaţi, feliile de pâine, dar şi dovada coordonatelor la care se aflau aceştia, a fost apreciată de utilizatorii platformei Reddit. Un utilizator a comentat, însă, că cei doi s-au aflat la un singur pas de longitudinile şi latitudinile exacte, denumite „antipozi” în mod ştiinţific 
 
Potrivit Atlasului Mondial, aproximativ 15% din teritoriile accesibile ale planetei sunt antipodale faţă de altele. Primul astfel de „sandwich” este considerat cel realizat de artistul american Ze Frank, în 2006. Alţii i-au urmat de atunci exemplul, deşi nu toate cazurile au fost discutate în mediul online.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici