Doi veterinari din România ajută animalele afectate de exploziile din Beirut

  • Doi medici veterinari români din cadrul asociaţiei Animal Society participă la o misiune de salvare desfăşurată în Beirut
  • Acţiunea este organizată de asociaţia Four Paws la solicitarea organizaţiei locale Animals Lebanon
256 afișări
Imaginea articolului Doi veterinari din România ajută animalele afectate de exploziile din Beirut

Doi veterinari din România ajută animalele afectate de exploziile din Beirut

Asociaţia Animal Society anunţă că Anca Tomescu şi Gabriel Ignat, medici cu experienţă de peste 25 de ani, s-au alăturat echipei internaţionale care s-a deplasat în Liban cu misiunea de a salva animalele rănite sau prinse sub dărâmături, în urma exploziilor devastatoare produse în 4 august în portul din Beirut.

”Tragedia umană este dublată de o tragedie a animalelor. Mii de animale au fost rănite sau s-au pierdut în urma exploziilor. Echipa Four Paws, condusă de dr. Amir Khalil, alături de echipa Animals Lebanon şi de voluntari locali, oferă asistenţă medicală animalelor rănite şi le eliberează pe cele prinse sub dărâmături”, au arătat reprezentanţii Animal Society.

Potrivit acestora, salvatorii ajută la hrănirea şi vaccinarea antirabică a animalelor din zonele afectate şi fac eforturi pentru a găsi familiile câinilor şi pisicilor pierdute sau pentru a le da spre adopţie.

Animalele sunt tratate, sterilizate şi vaccinate.

Totodată, echipa Four Paws va evalua starea de sănătate a animalelor de la cele două grădini zoologice din sudul Libanului.

„Din momentul în care am aflat de exploziile din Beirut, am ştiut că va fi nevoie de o mobilizare internaţională pentru a ajuta locuitorii afectaţi de acestea, dar şi animalele care au avut de suferit. Ne-am alăturat echipei Four Paws imediat ce am aflat de misiunea de salvare şi ne dorim să reducem suferinţa în rândul animalelor atât prin intervenţii de urgenţă, dar şi prin sterilizare şi vaccinare, pentru un impact pe termen lung”, declară Anca Tomescu, preşedintele asociaţiei Animal Society.

Misiunea de salvare a început pe data de 17 august şi este prevăzută să dureze până la sfârşitul lunii august, dar există posibilitatea ca aceasta să fie prelungită, în funcţie de evoluţia situaţiei locale.

Asociaţia Animal Society, cunoscută anterior sub numele de Vier Pfoten România, este activă în domeniul protecţiei animalelor de peste 25 de ani.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
animale,
beirut,
medici

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici