Două rochii ale prinţesei Diana, vândute la licitaţie pentru 276.000 de dolari

Două rochii ale prinţesei Diana au fost vândute pentru suma totală de 276.000 de dolari în cadrul unei licitaţii ce a fost organizată de casa Julien's Auctions, duminică, la Los Angeles.

458 afișări
Imaginea articolului Două rochii ale prinţesei Diana, vândute la licitaţie pentru 276.000 de dolari

Două rochii ale prinţesei Diana, vândute la licitaţie pentru 276.000 de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele două rochii, depozitate într-o încăpere cu temperatură constantă, după moartea prinţesei, în august 1997, au fost cumpărate de un muzeu renumit, pentru 144.000 de dolari, respectiv 132.000 de dolari, a declarat Darren Julien, directorul casei de licitaţii Julien's Auctions.

Darren Julien a spus că nu poate să dezvăluie numele muzeului fără permisiunea şefilor acelei instituţii.

Rochia cumpărată pentru 144.000 de dolari este una de seară de culoare neagră pe care prinţesa Diana a purtat-o în timpul unei vizite de stat în anul 1992.

Cea de-a doua rochie, din mătase şi fără mâneci, a fost purtată de Diana la Festivalul de Film de la Cannes din 1987, dar şi la spectacolul "Miss Saigon" de la Theater Royal din Londra în 1989.

Cele două rochii au fost scoase la licitaţie chiar de prinţesa Diana, în scopuri caritabile, cu trei luni înainte de moartea ei.

Proprietarii lor, WeTV şi Wedding Central, au decis să le scoată din nou la licitaţie, această acţiune încadrându-se în seria de manifestări ocazionate de căsătoria dintre prinţul William şi Kate Middleton, ce a avut loc pe 29 aprilie la Londra.

Banii obţinuţi vor fi donaţi unei fundaţii de caritate înfiinţate de Diana.

Prinţesa Diana, care s-a căsătorit cu prinţul Charles pe 29 iulie 1981, a murit în urma unui accident de automobil, la Paris, pe 31 august 1997.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici